"I Camp Senkvelds fotspor"

Camp Senkveld foto: Trond Stegarud

Svar på et enkelt spørsmål om Camp Senkvelds innspilling på Rjukan, og du er med i trekningen av et opphold på Rjukan! 

Thomas og Harald fra Senkveld. Foto Bjørn Harry Schønhaug

"Senkveld – gutta" er fra seg av begeistring etter oppholdet på Rjukan og uttaler at Rjukan er et fantastisk spennende sted med vanvittig mye å tilby. Kom og se selv!

Steder deltakerne besøker:

Gaustatoppen, foto Ian Brodie

I første episode av Camp Senkveld fikk vi se at deltakerne var ved foten av Gaustatoppen, og at de i løpet av to episoder skal ta seg til toppen. Gaustatoppen kan du også enkelt bestige, sommer som vinter!

Du trenger ikke slite deg ut for å nå toppen av Gaustatoppen, slik deltakerne gjorde i episode to. Gjør det enkelt; ta Gaustabanen. 

Gaustatoppen er et yndet skimål for off-piste kjørere.

I episode tre så dere deltakerne boltre seg i en ballbinge på toppen av Gaustatoppen. Det kan vi ikke tilby, men vi kan tilby skikjøring fra Gaustatoppen! 

Tinn Museum, Foto: Ian Brodie

I fjerde episode så dere deltakerne kroppsmale inne på Heddal Bygdetun. Du kan besøke bygdetunet uten å bli pinlig berørt. Heddal Bygdetun finner du ca 1 times kjøring fra Rjukan, mot Notodden. 

MF Storegut Foto: Pfleger

Om vi ikke anbefaler "dødsing" fra Storegut som deltakerne i femte episode utførte, så anbefaler vi i aller høyeste grad en tur med Storegut på Tinnsjøen i sommer.

Gaustatoppen booking Foto: Kilen Lodge

I sjette episode fikk deltakerne prøvd ut sine kokkekunster under kyndig veiledning av Bodil Nordjorde. Hva med å ta med familien, venner eller kollegaer på et opphold i en av de flotte hyttene med nydelig utsikt til Gaustatoppen. Tema matlaging tuftet på lokale tradisjoner fra Telemark? 

Gaustablikkområde Foto: Gaustablikk

Kajakk ned bakkene på Gaustablikk skisenter fikk pulsen opp hos deltakerne i syvende episode. Hva med å teste ut de flotte bakkene på ski, med en formidabel utsikt til Gaustatoppen eller Rjukan? Gaustablikk kan friste med 12 skiheiser og hele 35 nedfarter.

Rjukanbadet Foto: Rjukanbadet

I åttende episode så smeltet deltakerne snø med kroppen. Det frister kanskje ikke, men hva med å rulle seg i snøen i det flotte uteområdet på Rjukanbadet og hoppe rett opp i et deilig varmt boblebad?

Vemork Foto: Nancy Bundt

Det gikk for seg i episode ni i maskinhallen på Vemork. Deltakerne følte seg nok "Som elefanter i porselensbutikk", det trenger ikke du å føle deg som når du tar turen til flotte Vemork for å oppleve krigs- og industriarbeiderhistorie. En lærerik og spennende opplevelse for liten og stor.

Såheim

I episode ti hadde deltakerne både flaks og uflaks i den flotte hallen på Såheim kraftstasjon. På Rjukan torg kan du være heldig og få nyte solstråler fra både nord og sør på samme tid. Du kan skue over mot den staselige "Operaen" (Såheim) med solen i øynene samtidig som Solspeilet sørger for sol i ryggen! 

Telemarkski Foto: Yngve Ask

I episode elleve fikk vi se deltakerne teste ut skikunnskapene sine på Telemarkski. De var kanskje ikke noen ny Sondre Norheim, men det var allikevel sprek innsats. Du kan teste ut dine skiferdigheter på flotte Gaustablikk Skisenter. Anlegget kan fremdeles friste med snø og åpne bakker. 

Fra tv-serien Kampen om tungtvannet

Det ble ikke mye skjønnhetssøvn på deltakerne i episode tolv når de overnattet på Vemork. Hvis du tar turen til Vemork så garanterer vi at den spennende krigshistorien om Kampen om tungtvannet holder deg våken.

Krossobanen frakter deg opp til foten av Hardangervidda

Det nærmer seg finale og i episode tretten så måtte deltakerne kaste seg ut av Krossobanen. Kanskje ikke det frister så veldig, men en tur med denne banen er absolutt å anbefale. Kjør med "Tyttebæret" eller "Blåbæret" opp til Gvepseborg med panoramautsikt over Rjukan og Gaustatoppen.

Fra tv-serien Kampen om tungtvannet

I episode tretten og årets finale fikk deltakerene prøve seg som sabotører. Tungtvannssabotørene var noen tøffe og modige unge menn, hva med å følge i sabotørenes fotspor i Sabotørstien? Enten på egenhånd eller guida tur.

Hør Harald's Rjukantips

Sitat:

"For et fantastisk sted!"

Nadya Khamitskaya, danser og deltaker i Camp Senkveld

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.