Press releases - About Rjukan - Home - visitrjukan
Skip to main content

Press releases

Endelig nærmer det seg premiere for TV-serien «Kampen om Tungtvannet». 4. januar vil hele Telemark sitte benket foran TV-en, forhåpentligvis sammen med resten av Norge. Da vises første episode av «Kampen om Tungtvannet».

Tilstrømmingen til Gaustatoppen har vært enorm på enkelte godværsdager i vinter. Det har medført store utfordringer med parkering av biler. Gaustabanen og Tinn kommune har nå funnet en midlertidig løsning på parkeringsproblemene.

Randonneetur til Gaustatoppen

Gaustablikk Høyfjellshotell og Skisenter har inngått en 3 årig sponsoravtale med Norsk Skiforbund og Landslaget i Randonee.

20. februar er det 70 år siden sabotører fra ”kompani Linge” plasserte en tidsinnstilt sprengladning i bunnen av fergen D/F Hydro. På sin ordinære rute over Tinnsjøen med tungtvann på vei til Tyskland, eksploderte ladningen forut under dekk. I løpet av 3-4 minutter sank fergen til bunns. 18 menneskeliv gikk tapt, 14 nordmenn og 4 tyske soldater.

Torsdag 9. januar startet innspillingen av den nye NRK-serien Kampen om Tungtvannet på Rjukan. I 6 uker skal Filmkameratene gjenskape den dramatiske historien fra 2. verdenskrig på Rjukan.

Solspeilet lyser opp juletreet på Rjukan torg

Siden avdukingen av Solspeilet 30. oktober i år har Solspeilet kastet stråler over Rjukan med både lys og oppmerksomhet.  For første gang får også juletreet på torget sollys på seg.

Gaustaløpet søndag 2. mars - Telemarks eldste turrenn!

For 64 gang gjennomføres Gaustaløpet fra Fjellstua i Tinn til Venås i Gransherad.

En ny tid er startet på Rjukan. På solfylte dager fylles den 600 m2 store solflekken på torget med solhungrige folk. Barnehagene har fått et nytt utfluktssted. Hit kommer de med matpakker og saft og koser seg i sola.

Ordfører og ideskaper Solspeilet

Sun Mirror-Martin Andersen awarded with 100 000?

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPrivacy

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.