Kurs og konferanse på Rjukan i Telemark - visitrjukan

Kurs og konferanse på Rjukan

Konferansesal på Gaustablikk Høyfjellshotell

Bedriftstur til Rjukan

Rjukan i Telemark har mange aktiviteter å tilby bedriftsgrupper. Vi på visitRjukan hjelper dere gjerne med å skreddersy deres perfekte tur med kombinasjon av opplevelser, teambuilding og konferanser/møter. Alt etter deres budsjett og ønsker. Ta kontakt med oss på telefon 35 08 05 50 eller på mail til bestilling@visitrjukan.com

Eksempler på opplevelser på Rjukan for bedriftsgruppen

  • Sabotørstien
  • Vemork 
  • Byguiding
  • Krossobanen og Rjukan klatrepark
  • Gaustatoppen med Gaustabanen og «Top Secret Dining»
  • Hardangervidda nasjonalparksenter

De fleste bedriftsturer må inneholde faglige elementer. Enten om det er kurs, internmøter,  konferanser eller lignende så kan både Gaustablikk Høyfjellshotell og Skinnarbu Nasjonalparkhotell tilby gode fasiliteter.

Gaustablikk Høyfjellshotell

Gaustablikk Høyfjellshotell ligger vakkert til ved foten av Gaustatoppen.

Gaustablikk Høyfjellshotell har flere konferanserom som kan huse små og store grupper. Den største salen er det plass til opptil 300 personer.  Alle kurs- og konferanselokaler ble fullstendig oppgradert i 2015 og alle har moderne AV-utstyr. Det finnes gratis WIFI overalt på hotellet.

Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Skinnarbu Nasjonalparkhotell ligger vakkert til ved Møsvatn og den sørlige innfallsporten til Hardangervidda. Kun 20 minutters kjøretur fra Rjukan sentrum, i retning Rauland.

Skinnarbu Nasjonalparkhotell har amfi med plass til 80, samt møterom til 30, 60 og 150 personer i kinooppsett og klasseromsoppsett. De har også mindre rom til gruppearbeid.

Skinnarbu Nasjonalparkhotell har det meste av vanlig AV-utstyr som video og overhead-projector. 

For å gjøre bedriftsturen til Rjukan komplett så anbefales det å inkludere noen av våre mange og kjente aktiviteter og attraksjoner.

I sabotørenes fotspor med Telemark Opplevelser

Sammen med Telemark Opplevelser kan dere gå den ekte og originale sabotørruta, med kryssing av selve Vemork juvet der sabotørene selv gikk natten de skulle sprenge tungtvannsanlegget på Vemork. Etter å ha klatret opp fra juvet, følger man den gamle jernbanetraseen frem til museet på Vemork. På turen får dere høre historien rundt en av de mest kjente og berømte aksjonene under hele 2. verdenskrig.

Denne turen søker de å linke opp mot dagens samfunn, f.eks. hva krever hverdagen av oss?

Turen tar 4 - 5  timer inkludert lunsjpause. Telemark Opplevelser har også muligheter for å ordne lunsj.

Vemork

Et besøk på Vemork museum, som kanskje er mest kjent som tungtvannsmuseet, er et must når man er på Rjukan. Her får man et innblikk i historien der det faktisk skjedde! Historien til det fantastiske industrieventyret som utspant seg fra tidlig på 1900-tallet og den dramatiske krigshistorien fra Rjukan under andre verdenskrig.

Historien om industrialiseringen fortelles i den unike faste utstillingen «Industristedet Rjukan». Denne gir deg en innføring i historien som ligger til grunn for at Rjukan nå er på UNESCOs verdensarvliste.

NYHET! Utgraving av tungtvannskjelleren er i gang, og kjelleren er funnet intakt. Guiding i kjelleren i sommer!

På Cafe Vemork kan det tilbys både lunsj og middag.

Byvandring

Rjukan er på UNESCOs verdenarvliste. Historien er kompleks og spennende. Vi kan ordne med guider på enten fottur igjennom Rjukansgater eller som guider rundt på Rjukan i deres egen buss.

Krossobanen

Krossobanen er en taubanen som ble bygget av Norsk Hydro som en gave til lokalbefolkning slik at de kunne komme opp i solen vinterstid. Krossobanen omtales som tidenes HMS tiltak. I dag er Krossobanen primært en turistattraksjon som på 5 minutter frakter dere opp til Gvepseborg ved foten av Hardangervidda. På toppen venter fantastisk utsikt over Rjukan og mange vandremuligheter, og ikke minst nyåpnede Rjukan klatrepark, som ikke kun er for barn, men vel så mye for bedrifter.

Lunsj eller middag på Kafé Krossobanen

På Gvepseborg finnere dere også kafeen «Krossobanen Kafé» og som har en fantastisk panorama utsikt over Rjukan og Gaustatoppen. Dette er en ypperlig plass og legge inn enten lunsj eller middag.

Rjukan klatrepark

Rjukan klatrepark er ikke bare en park for lek og moro, her er det også mestring og læring i fokus. Hele veien blir man dratt tilbake til historien om «Kampen om tungtvannet».

Løypene kan sammenlignes med den militære opplæringen sabotørene også måtte igjennom. Først er man rekrutt i øvelsesløypa, så går man over på grønn løype hvor man trener seg til å bli aspirant. Som aspirant fullfører man blå løype og en zip - line fører deg til "the gran finale" som er rød løype, og da er man sabotør! 

Som sabotør klatrer man opp i Halifaxen som henger høyt oppe i trærne og kaste seg ut "i fallskjerm", slik sabotørene gjorde når de kom med Halifax fra England og hoppet ut i fallskjerm og landet på Hardangervidda.

Midt i løypa møter man på "jegeren" som sabotørene også møtte på Hardangervidda. Sabotørene hadde valget om å skyte jegeren i fare for at han kom til å avsløre operasjonen eller stole på han. De valgte å stole på han. Du må også stole på "jegeren" du møter i trærne for å klare å passere han. 

Høydepunktet er kanskje når man kommer til "fabrikken". Klarer du å bombe tungtvannsanlegget? 

Tur til Gaustatoppen med Gaustabanen

Gaustatoppen troner majestetisk over Rjukan og er på «to do – lista» til mange.  Turen tar ca 2 timer en vei. På toppen venter flott utsikt. På en klarværsdag kan dere faktisk se hele 1/6 av Norge! Gaustatoppen er en av få fjell som er tilgjengelig for de fleste. Dere trenger ikke streve dere opp til fots, det går nemelig en bane inne i fjellet, Gaustabanen.

Gaustabanen ble bygget i 1958 for å sikre radiolinjer. Under den Kalde krigen ble anlegget lukket og forble en hemmelighet helt fram til 2010. Da åpnet den for publikumstrafikk.

Top secret dining

Top Secret Dining er en middagsopplevelse på Gaustatoppen. Spenning, overraskelser, god mat og underholdning står på agendaen når vi inviterer til middag i NATOs gamle avlyttningsrom.

Hardangervidda nasjonalparksenter

Hardangervidda Nasjonalparksenter ligger vegg i vegg med Skinnarbu Nasjonalparkhotell og har en fantastisk interaktiv utstilling om villreinen og naturen på Hardangervidda. Hardangervidda Nasjonalparksenter har innhentet flere internasjonale priser for sine flotte installasjoner. Senteret må oppleves.  

Underholdning

Sett prikken over i’en med litt underholdning underveis. Her har vi skuespillere, folkedansere eller musikere som kan opptre underveis i oppholdet.

Kontakt oss på Rjukan Turistkontor

Telefon: 35 08 05 50

E-post: bestilling@visitrjukan.com

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.