Pensjonisttur til Rjukan i Telemark - visitrjukan

Pensjonisttur til Rjukan

Rjukan i Telemark har mange aktiviteter å tilby pensjoinstgrupper. Vi på visitRjukan hjelper dere gjerne med å skreddersy deres perfekte tur med kombinasjon av opplevelser og hygge, etter deres budsjett. Ta kontakt med oss på telefon 35 08 05 50 eller på mail til bestilling@visitrjukan.com

Eksempler på opplevelser på Rjukan for pensjonistgruppen

  • Guidet bytur
  • Rjukanbanen tog og ferge
  • Vemork museum
  • Krossobanen
  • Gaustatoppen med Gaustabanen
  • Hardangervidda nasjonalparkhotell
  • Fjellvåken

Guidet tur med vår veteranbuss «Snutebussen»

Rjukan er på UNESCOs verdensarvliste og med en times byguiding med «Snutebussen» får dere en fin oversikt over den komplekse og unike industrihistorien til Rjukan. Fra etableringen av «Norsk Hydro», og kunstgjødselproduksjonen, «Lille helvete», klasseskillet og HMS tiltaket «Krossobanen».

Bussen har 29 plasser.

Vi kan også ordne med guide som kan guide i deres egen buss.

Rjukanbanen togtur og fergetur på Tinnsjøen

Bli med på en spennende reise i verdensarven. Ta tog og ferge på Rjukanbanen og opplev kulturminner og storslått natur. Det er kafe om bord i motorferga Storegut.

Rjukanbanen, med jernbanefergene D/F Ammonia og M/F Storegut, forvalter og formidler spennende og spektakulære historier gjennom turer og aktiviteter på land og vann. Dette er en eventyrlig og unik historisk troika fra norsk industrireisings barndom – ved prosjektets omfang, ved opplevelsen i dag, og som kulturhistorisk objekt.

Rjukanbanen åpnet i 1909 etter en anleggsperiode på to år. Den ble etablert for transport av kunstgjødsel og råvarer for industriselskapet Hydro, samt frakt av annet gods og passasjerbefordring. I 1911 ble banen elektrifisert som første normalsporede jernbane i Norge. Sam Eydes opplegg for elektrisk jernbanedrift i Telemark, skulle senere sette standard for elektrifisering i Europa.

Den historiske banen fraktet godset over Tinnsjøen fra Tinnoset, før ferden gikk videre på land fra Mæl til Rjukan, med sidespor til Vemork.
Industritransporten ble nedlagt i 1991, men Rjukanbanen som museumsbane er i full fart.
Ta turen med Norges mest komplekse industrielle kulturminne!

Vemork

Et besøk på Vemork museum, som kanskje er mest kjent som tungtvannsmuseet, er et must når man er på Rjukan. Her får man et innblikk i historien der det faktisk skjedde! Historien til det fantastiske industrieventyret som utspant seg fra tidlig på 1900-tallet og den dramatiske krigshistorien fra Rjukan under andre verdenskrig.

Historien om industrialiseringen fortelles i den unike faste utstillingen «Industristedet Rjukan». Denne gir deg en innføring i historien som ligger til grunn for at Rjukan nå er på UNESCOs verdensarvliste.

Kombiner gjerne besøket på Vemork med en omvisning i den nylig utgravde Tungtvannskjelleren.

På Cafe Vemork kan det tilbys både lunsj og middag.

Krossobanen

Krossobanen er en taubanen som ble bygget av Norsk Hydro som en gave til lokalbefolkning slik at de kunne komme opp i solen vinterstid. Krossobanen omtales som tidenes HMS tiltak. I dag er Krossobanen primært en turistattraksjon som på 5 minutter frakter dere opp til Gvepseborg ved foten av Hardangervidda. På toppen venter fantastisk utsikt over Rjukan og mange vandremuligheter.

Lunsj eller middag på Kafé Krossobanen 

På Gvepseborg finnere dere også kafeen « Kafé Krossobanen» som har en fantastisk panorama utsikt over Rjukan og Gaustatoppen. Dette er en ypperlig plass og legge inn enten lunsj eller middag.

Tur til Gaustatoppen med Gaustabanen

Gaustatoppen troner majestetisk over Rjukan og er på «to do – lista» til mange.  Turen tar ca 2 timer en vei. På toppen venter flott utsikt. På en klarværsdag kan dere faktisk se hele 1/6 av Norge! Gaustatoppen er en av få fjell som er tilgjengelig for de fleste. Dere trenger ikke streve dere opp til fots, det går nemlig en bane inne i fjellet, Gaustabanen.

Gaustabanen ble bygget i 1958 for å sikre radiolinjer. Under den Kalde krigen ble anlegget lukket og forble en hemmelighet helt fram til 2010. Da åpnet den for publikumstrafikk.

Hardangervidda Nasjonalparksenter

Hardangervidda Nasjonalparksenter ligger vegg i vegg med Skinnarbu Nasjonalparkhotell og har en fantastisk interaktiv utstilling om villreinen og naturen på Hardangervidda. Hardangervidda Nasjonalparksenter har innhentet flere internasjonale priser for sine flotte installasjoner. Senteret må oppleves.

MB Fjellvåken

Fjellvåken er en katamaran som kan ta dere med på et vakkert høyfjellscruise over innsjøen Møvatn. Turen går fra Skinnarbu til Mogen. På Mogen ligger Mogen Turisthytte hvor det muligheter for lunsj. Mogen ligger ved den sørlige inngangsporten til Hardangervidda. Underveis passeres mange flotte fjellgårder. Samfunnet innover her er veiløst. Det vil si at de er isolerte under issettingen og issmeltingene. Flere av gårdene har vært med på NRK programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Turen med Fjellvåken tar rett i overkant av 1 time hver vei.

Underholdning

Sett prikken over i’en med litt underholdning underveis. Her har vi skuespillere, folkedansere eller musikere som kan opptre underveis i oppholdet.

Overnatting

Gaustablikk Høyfjellshotell

Gaustablikk Høyfjellshotell ligger vakkert til ved foten av Gaustatoppen og har 91 nyoppussede rom. Hotellet har lagt vekt på gode senger, samt lyse og trivelige rom. Gaustablikk Høyfjellshotell har også eget svømmebasseng.

Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Skinnarbu Nasjonalparkhotell ligger vakkert til ved Møsvatn og den sørlige innfallsporten til Hardangervidda. Kun 20 minutters kjøretur fra Rjukan sentrum, i retning Rauland. Hotellet har 70 rom og eget svømmebasseng. Hotellet har nylig gjennomgått omfattende oppussing av rom og fellesarealer. Rommene har topp utsikt til naturen utenfor.

Arrangementer for pensjonistgruppa

Kombiner gjerne noen av aktivitetene over med en av Rjukans arrangementer.

Marispelet

Marispelet er et spektakulært spel om den forbudte kjærligheten, ved kanten av Rjukanfossen. Spelet bygger på vår kulturarv og er en flott kombinasjon av historieformidling, godt skuespill, fantastisk folkemusikk og dramatisk natur. Etter hver forestilling slippes Rjukanfossen.

Kontakt oss på Rjukan Turistkontor

Telefon: 35 08 05 50

E-post: bestilling@visitrjukan.com

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.