Aktiviteter i Gaustaområdet

Om

Sykling

Rjukan har blitt et populært sted for syklister! På Gausta kan man blant annet leke seg i pumptracks, som er sykkelområder hvor man ved hjelp av en pumpende kroppsbevegelse driver sykkelen fremover i stedet for å tråkke. Den morsomme aktiviteten passer for alle aldre og ferdighetsnivåer!

Etableringen av pumptrackbaner på Gausta er en del av den treårige sykkelsatsingen Gausta Bike Arena, som har som ambisjon å gjøre Gausta til en av de beste destinasjoner for familiesykling i Skandinavia. Dette inkluderer også en etablering av et variert løypenett for terrengsykling.  

SUP-boards

På Gaustablikk Høyfjellshotell kan du leie SUP-boards og padle en tur på Kvitåvatn. SUP står for Stand Up Paddling og er et stort brett man står på og bruker for å padle seg fremover. En morsom aktivitet for både voksne og barn (anbefalt over 10 år).

Minigolf

Prøv deg på en runde minigolf rett utenfor hovedinngangen til Gaustablikk Høyfjellshotell. Dette er en sosial aktivitet som passer de eldste like godt som de minste! Minigolfkølle og baller leies i resepsjonen.

Minijoller

Ta med barna i minijoller på tjernet utenfor Gaustablikk Høyfjellshotell! Her kan de kose seg på vannet samtidig som de lærer seg å ro i trygge og rolige omgivelser.

Kano, robåter og pedalbåter

Ta dere en tur med kano, robåter eller pedalbåter på Kvitåvatns stille speil. Her kan dere oppleve Gaustas storslåtte natur, med utsikt mot Gaustatoppen fra første rad.

Flytende badstuer

Opplev varme og ro ved å besøke en av de to flytende badstuene på innsjøen Kvitåvatn på Gausta. Her kan du nyte vakre naturomgivelser, med flotte Gaustatoppen som selve blikkfanget.

Fiske

Visste du at i Tinn Kommune er det omtrent 800 fiskevann? I Gaustaområdet kan du prøve fiskelykken og nyte den deilige stillheten i Gaustas fantastiske naturomgivelser. De fleste fiskekort kan kjøpes på inatur.no, på Rjukan Turistkontor eller lokalt i Gaustaområdet.

Vandring

Gausta byr på fantastiske turmuligheter både for deg som ønsker å utfordre deg selv og for deg som ønsker en koselig dagstur med kaffe og sjokolade i sekken.

Den mest populære toppturen er turen til Gaustatoppen, og dette er ikke uten grunn! På en godværsdag kan du se hele 1/6 av Norge mens du nyter en nystekt vaffel fra Gaustatoppen Turisthytte. Du kan nå Gaustatoppen på ulike måter, men den enkleste turen går fra Stavsro og tar ca 2,5 timer. Om du ikke ønsker å gå opp til toppen, kan du også ta Gaustabanen som går inne i fjellet og tar deg til toppen på kun et kvarter. Gaustabanen fungerte opprinnelig ved sin start som transport opp til den hemmelige NATO-basen inne i fjellet. I nyere tider er den blitt omgjort til en av våre største turistattraksjoner.

I tillegg til Gaustatoppen er Toreskyrkja, Ørnenipa og Skipsfjell også vakre toppturer i Gaustaområdet.

Stolpejakten

Gjør turen til en lek ved å kombinere vandringen med Stolpejakten! Stolpejakten går ut på å finne stolper plassert midt ute i naturen, og i Gaustaområdet er det satt ut omtrent 50 stolper. Stolpene kan registreres på papir, på www.stolpejakten.no eller via Stolpejakten-appen.  

Fjellturer med guide

I sommer kan du bli med på guidede fjellturer og utforske nye turmål på Gausta. Alt du trenger å gjøre er å melde deg på, ta med drikkeflaske og sørge for riktig sko og bekledning til turen. Resten blir ordnet av den flinke gjengen på Gausta.

Barneeventyr med aktivitetsledere

I løpet av sommersesongen arrangerer Gausta Aktivitetssenter en rekke morsomme aktiviteter for barn mellom 6 og 12 år. Her kan man finne aktiviteter for enhver – både den kreative, den aktive og for den som vil kjenne på ekte villmarksliv. For booking og mer informasjon om de ulike tilbudene, se www.gausta.com eller i Gausta-appen.

Discgolf (frisbeegolf)

Utfordre venner eller familie i en runde med discgolf/frisbeegolf! Den nye 9-hullsbanen på Gausta strekker seg rundt Gausta Skisenter og Gaustablikk Høyfjellshotell

Padelbane

Sommeren 2021 åpner to helt nye padelbaner på Gausta. Padel, som kan beskrives som en blanding av tennis og squash, er en sosial og morsom sport som passer barn og voksne på ulike ferdighetsnivåer.

Slakk line

Ved Gausta Aktivitetssenter er det satt opp en om lag 10 meter lang slakkline. Her kan du utfordre balansen og trene på kroppskontroll på en morsom måte.

Gaustablikk Velvære

I velværeavdelingen på Gaustablikk Høyfjellshotell kan du slappe av i badstuer, dampbad og boblebad eller ta deg en svømmetur i svømmebassenget. I tillegg kan få massasje- og ansiktsbehandlinger, og kose deg i en av de flytende badstuene ute på Kvitåvatn.

TripAdvisor

Kart

Aktiviteter i Gaustaområdet

TypeAndre arrangement

Kvitåvatnvegen 372, 3660, Rjukan

Reiseplanlegger

Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.

For å lage din egen reiserute, klikk Add to Excursion for å legge til et produkt i reiseruten.

  • Miljøsertifisering i privat og offentlig virksomhet, inkludert turisme.
  • Bærekraftig Reisemål

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av