10 høsteferietips på Rjukan - visitrjukan

10 høstferietips på Rjukan

Gaustatoppen foto: Ove Bergersen

1. Gaustatoppen med Gaustabanen

Med vår familiepakke får du oppleve Gaustatoppen fra innsiden. Ta den tidligere hemmelige banen, Gaustabanen, til Gaustatoppen. Pakken inkluderer også en natt på barnevennlige Gaustablikk Høyfjellshotell. Pris fra kr 4450,- for 2 voksne og 2 barn. Les mer om pakken "Gaustatoppen med Gaustabanen" her.

2. Krossobanen, Solstien og Rjukanbadet

Med vår andre familiepakke kan barna være konduktør for en dag på Krossobanen, få ut energien sin med en tur i Solstien og boltre seg i vannet på Rjukanbadet. Overnattingen finner sted på Rjukan Hytteby, kun et steinkast unna Rjukanbadet. Pris kr 3995,- for 2 voksne og 2 barn. Les mer om pakken "Krossobanen, Solstien og Rjukanbadet" her. 

3. Norsk Industriarbeidermuseum

Har du fått med deg NRK suksessen "Kampen om tungtvannet"? Hvorfor ikke ta turen til Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork hvor dramaet utspant seg under 2.verdenskrig og se den flotte utstillingen "Helter i Telemark"?

En spennende orientering om kraftstasjonen Vemork og hvordan byen Rjukan ble til, og om hva som skjedde her under 2.verdenskrig.

4. Hardangervidda Nasjonalparksenter

Hardangervidda Nasjonalparksenter vil du igjennom en prisbelønnet interaktiv utstilling lære mer om naturen og villreinen på Hardangervidda. Fra villreinens opphav, biologi og økologi, til trusler mot dagens villrein. Senteret har fått topp score på Trip Advisor og er vel verdt et besøk. 

5. Skattejakt

Gå på skattejakt med geocaching. Geocaching er en internasjonal aktivitet. Det kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt "cacher". Cachene er plassert ut over store deler av verden og informasjon om alle cachene ligger på nettstedet geocaching.com. På Rjukan finnes det slike cacher mange steder. Så dette er en flott og morsom aktivitet å bli kjent med Rjukan på. 

6. Shopping

Rjukan har et trivelig lite bysentrum med butikker av ymse slag. Her finner du de koselig små butikkene med ekstra god service. Tinn Austbygd, 25 km øst for Rjukan har også et koselig lite sentrum det er verdt å utforske. 

Mye av utvalget av hva du kan finne på Rjukan kan du lese mer om her. 

7. I sabotørenes fotspor

Har du fått med deg Tv-serien "Kampen om tungtvannet"? På Rjukan kan du og din familie Rjukan oppleve historien der den faktisk skjedde. Med vår pakke 

"I sabotørenes fotspor" får du et nært møte med Rjukans krigshistorie. Priser FRA kr 5250,- for 2 voksne og 2 barn. Les mer om pakken "I sabotørenes fotspor" her.

8. Fottur

Det er ikke bare Gaustatoppen Rjukan kan by på av fotturer. På Rjukan har du et variert valg av turer. Det være seg familievennlige Solstien, historiske Sabotørstien, toppturen Ørnenipa eller finn din egen favoritt i blant vår liste som du finner her. 

9. Sykkeltur

Rjukan Intersport har sykkelutleie. Så lei en sykkel og legg milene bak deg innover Hardangervidda. Krossobanen frakter deg og syklene opp til startpunktet på Gvepseborg. Les mer om sykkelmuligheter på Rjukan.

10. Rjukan klatrepark 

Rjukan klatrepark åpnet på Krossobanen sin øvre stasjon nå i sommer. Denne parken skiller seg fra andre klatreparker, da den starter med Krossobanen som en eksklusiv rekvisitt, samt at parken har igjennom løypene klart å integrere Rjukan sin kjente krigshistorie igjennom løypene. Se mer på www.rjukanklatrepark.no 

Motta nyhetsbrev

    
                      
    
                      
    
                      
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.