Fakta om Rjukan og Tinn - visitrjukan

Fakta om Rjukan og Tinn

Rjukan sett fra Krossobanen med Gaustatoppen i bakgrunn

Rjukan er Tinn kommunes administrasjonssenter. Rjukan ligger i Vestfjorddalen, midtveis mellom Møsvatnet og Tinnsjøen

Rjukan er kjent for sin industrihistorie, krigshistorie og unike arkitektur

Etablering av Rjukan skjedde som følge av at Sam Eyde kjøpte Rjukanfossen i 1902 for deretter å bygge Norsk Hydro.

Produksjon av kunstgjødsel på Rjukan ble lagt ned i 1991, men Yara har fortsatt endel ansatte på Rjukan. Tinn kommune satser i dag i stort på turisme.

Byen Rjukan byr på et aktivt småby-samfunn med kino, butikker, spesialforretninger, kafeer og restauranter. Byen Rjukan ligger i Vestfjorddalen og er kommunesentrum i Tinn kommune.

Rjukan har badeland og et godt utbygd servicetilbud. Rjukan er kjent for sin vakre, dramatiske natur og de bratte, trange fjellsidene som omkranser den.

Solspeilet på Rjukan

På vinteren når ikke solen ned i sentrum, og lokale ildsjeler har fått realisert en 100 år gammel idé om et Solspeil som lyser opp et område på Rjukan torg. Solspeilet er montert i fjellveggen 742 moh,  ca 450 m rett over Rjukan torg. Hvert speil er på 17 m2 eller til sammen 51 m2. 

Bygder i Tinn

Tinn kommune har flere livskraftige bygder: Miland, Tinn Austbygd, Atrå, Tessungdalen og Hovin. Flere av bygdene har ivaretatt de rike kulturtradisjonene innen musikk, rosemaling, bunadssøm, knivarbeider og treskrud. Flere setre og gårdsbrukene tilbyr en smakebit av lokal tradisjonsmat og produserer også for salg.

Tinn er en sentral innfallsport til Hardangervidda. Hardangervidda er Europas største høyfjellsplatå og her ligger Norges største nasjonalpark. Naturen er variert og det meste av området er lett og ferdes i.

Fakta om Tinn kommune:
Folketall: ca 6 000
Areal: 1.914 km2

Motta nyhetsbrev

    
                      
    
                      
    
                      
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.