Solspeil-Martin foreslås belønnet med kr 100 000 - Pressemeldinger - Om Rjukan - Nettsteder - visitrjukan

Solspeil-Martin foreslås belønnet med kr 100 000

Ordfører og ideskaper Solspeilet

Rådmannen i Tinn foreslår:

Kunsterisk honorar på 100 000 til Solspeil-Martin Andersen

- Det er bare rett og rimelig at Martin Andersen belønnes for at Solspeilet nå skinner over Rjukan torg hele vinteren. Det sier rådmannen i Tinn, Rune Lødøen, som foreslår å gi Andersen et kunsterisk honorar på 100 000 kroner. 

Onsdag ble Solspeilet på Rjukan åpnet. For én million kommunale kroner (totalkostnad 5 mill. kr)  skaffet Tinn kommune seg både regelmessig sol på Torget og markedsføring verdt flere titalls millioner. Solspeilet har skapt så mye omtale og så mye glede at det allerede har betalt seg. Den 100 år gamle ideen, som ble gjenfødt av Martin Andersen i 2001, er vist på TV-skjermer og i nettaviser over hele verden, i alle fem kontinenter. Rjukan, Norsk Hydro og Telemark er profilert med kreativitet – noen vil si litt galskap, fornybar energi og spennende teknologi.

Martin Andersen, som hadde den kunsteriske ideen, har bare vært formelt knyttet til det forprosjektet som konkluderte med at et solspeil kunne bygges for 5 millioner kroner. Han har siden vært konsultert underveis i prosessen, gitt gode råd og vært en god samarbeidspartner, men han har ikke mottatt noe honorar for selve ideen.

- Ideen om solspeilet var ideen om et kunstprosjekt. Solspeilet blir en viktig del av den kunsteriske utformingen av nye Rjukan torg. Denne saken handler om å honorere kunsteren, sier rådmann Rune Lødøen.

Politikerne i Tinn får saken til behandling i formannskapsmøtet 14. november.

P. S. Rådmannen i Tinn har med øyeblikkelig virkning (1. november 2013) stengt solplassen på Rjukan torg for biltrafikk.

Motta nyhetsbrev

    
                      
    
                      
    
                      
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.