Et lite stykke verdenshistorie - Reisetips - Nettsteder - visitrjukan

Et lite stykke verdenshistorie

Krossobanen frakter deg opp til foten av Hardangervidda

Du har vel fått med deg at Rjukan, sammen med Notodden er på UNESCOs verdensarvliste? Rjukans industrihistorie er så viktig og unik at den må tas vare på for menneskeheten. 

Med vår pakke får du oppleve fire av objektene som er innskrevet på verdensarvlisten. Og etter å ha opplevd disse, så har du faktisk opplevd et lite stykke verdenshistorie. 

Pakken inkluderer:

  • Tur/retur med Rjukanbanen Rjukan – Mæl
  • Rundtur med M/F Storegut på Tinnsjøen
  • Inngang på Norsk Industriarbeidermuseum
  • Tur/retur med Krossobanen
  • Guidebok
  • 1 overnatting på Rjukan Admini Hotel

Pris kr 3790,- for 2 personer i dobbeltrom.

Gjelder i perioden 25.06 - 30.08.2018

Bestilling

Send forespørsel her eller telefon 35 08 05 50.

Pakken faktureres i sin helhet ved bestilling. På ankomstdagen får du utlevert en pakke med vouchere på overnattingsstedet. 

Rjukanbanen med tog og ferge

Toget er en del av Rjukanbanen som tidligere fraktet passasjerer, samt vogner med kunstgjødsel fra Rjukan til Mæl. Fra Mæl, gikk ferden videre med jernbanefergene, deriblant med MF Storegut til Tinnoset. Fra Tinnoset gikk det ny jernbane til Notodden. Deretter ble kunstgjødselet transportert ut til verdensmarkedet.

Nå er Rjukanbanen sertifisert for passasjertrafikk. For første gang på mange år, kan du nå få en tur med toget og videre på en fergetur på Tinnsjøen med MF Storegut. 

Ombord på M/F Storegut er det trivelig kafé, omvisning, aktiviteter og selvfølgelig en frisk sjøbris. Husk kontanter da nettforbindelsen kan være noe ustabil.

Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork

Vemork er kanskje mest kjent som åstedet for den kjente sabotasjeaksjonen under 2.verdenskrig, samt sin utstilling av krigshistorien.

Men krigshistorien henger tett sammen med industrihistorien. Historien om vannet som omgjøres til elektrisk kraft på sin vei fra høyfjellet til havet, om den elektriske kraften som skaper grunnlag for prosessindustri og arbeidsplasser til folket, historien om framveksten av velferdsstaten Norge; - fra fattigst til rikest på 100 år. Historien som du får ett tett møte med på Norsk Industriarbeidermuseum.  

Krossobanen

Krossobanen er en taubane som ble initiert av Sam Eyde og bygget av Norsk Hydro i 1928, slik at lokalbefolkningen i Rjukan kunne komme seg opp i sola vinterstid.

I dag er Krossobanen en turistattraksjon. 

Praktisk informasjon - tilgjengelig på mandager og onsdager i perioden 10/6 - 25/8

  • Avgang med tog kl. 10.45 fra Rjukan Stasjon. Rjukan stasjon ligger i gangavstand fra overnattingsstedet.
  • Rundtur med M/F Storegut på Tinnsjøen. Avreise fra Mæl kl. 12.00 - Retur Mæl kl. 14.15
  • Avreise med tog fra Mæl kl. 14.30 - Ankomst Rjukan kl. 15.45
  • Norsk Industriarbeidermuseum og Krossobanen bestemmer du selv når du vil besøke.

Rjukan Admini Hotel

Pakken inkluderer en overnatting på Rjukan Admini Hotel i dobbeltrom for 2 personer. Rjukan Admini var tidligere kun var forbeholdt kongelige og prominente gjester.

Rjukan Admini ble reist av Norsk Hydro`s  grunnlegger Sam Eyde, og vært en vel bevart hemmelighet for mange. Adminiet på Rjukan ble også brukt som direktør Henriksen sin bolig i NRK-suksessen «Kampen om tungtvannet».

Admini er knyttet til starten på den store og revolusjonerende industriutbyggingen på Notodden og Rjukan, som fikk avgjørende samfunnsmessig betydning både i Norge og internasjonalt.

Innsjekk er fra klokken 15.

Middag på Rjukan Admini Hotel

Mellom klokken 19 - 21 serveres en nydelig tre-retters middag til kr 495 pr. person. Det er også muligheter for bobler og frukt på rommet. 

Avbestilling

Avbestilling inntil 15 dager før avreise: 300 kr i gebyr

Avbestilling mellom 15 – 3 dager før avreise: belastes 50 % av reisen

Avbestilling senere enn 3 dager før: ingen refusjon 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.