Opplev Gaustatoppen med Gaustabanen - Reisetips - Nettsteder - visitrjukan

Opplev Gaustatoppen med Gaustabanen

Pakken inkluderer:

  • 2 netter på hytte hos Gaustatoppen Booking inkl. sengetøy og sluttrengjøring
  • Tur/retur med Gaustabanen – i egen kabin
  • Flytende badstue – kun for deg og ditt reisefølge*
  • Opsjon: ridetur ute i det fri med Hulderhest

FRA pris for 2 voksne og 2 barn kr 6900,- *
*Prisen er ikke inkludert badstuer, da koronatiltakene for dette ennå er uklart. 

Bestilling: 

Mail til bestilling@visitrjukan.com eller ring oss på 35080550.

Pakken faktureres i sin helhet ved bestilling. En konvolutt med billetter vil ligge klar på overnattingsstedet ved ankomst.

Tur til Norges vakreste fjell

Gaustatoppen omtales som et av Norges vakreste fjell, og vi kunne selvsagt ikke vært mer enige. Gaustatoppen er et av få fjell i Norge som er tilgjengelig for de fleste, da det går en bane inne i selve fjellet. Gaustabanen var en vel bevart hemmelighet frem til 2010.

Nå får du mulighet til å oppleve det beste av Gausta og Gaustatoppen tilrettelagt for deg og ditt reisefølge. Unngå kø, få deres egen kabin og egen omvisning i Gaustatoppen. Bo på egen hytte og bruk en av de flytende badstuene helt for dere selv. Kanskje vil noen avslutte med en flott ridetur ute i det fri med magisk utsikt mot Gaustatoppen?

Gaustabanen består av en batteridrevet vogn på skinner som frakter passasjerene ca 860 meter horisontalt innover i fjellet.

Midt inne i fjellet er det en mellom- og omlastningsstasjon, hvorfra det går en skinnegående pendelbane i skråsjakt med lengde 1040 meter opp til 1800 moh. Derfra er det utgang fra anlegget til den såkalte Tuddalstippen, like i underkant av Gaustatoppen Turisthytte.

Gaustabanen ble bygget for å frakte folk og utstyr opp til 1800 meters høyde, og som militært transportanlegg er den helt unik i verden. En avdeling fra forsvaret jobbet med montering av radiolinjer på Gaustatoppen, og ønsket en adkomst til toppen uansett vær, og året rundt.

Da kom ideen om å gjøre som kraftutbyggerne, og bore seg vei i en tunnel inne i fjellet. Kostnadene da banen sto ferdig i 1959, var en million dollar. I dag ville prisen vært så høy at banen aldri ville blitt bygget.

I utgangspunktet var Gaustabanen også tiltenkt å skulle frakte turister opp til Gaustatoppen, men dessverre kom den kalde krigen.

Banen ble stengt for offentligheten.

Det var en kamp som ble kjempet under den Kalde krigen. I år har vi kjempet en annen kamp, mot Covid – 19 viruset. Men nå er vi klare for å ta imot nordmenn som vil reise og vi legger til rette for at alle skal føle seg vel på tur.

Gaustabanen har plass til 20 personer. Bestiller du denne pakken får du og ditt reisefølge en kabin helt for dere selv*

Gaustatoppen Booking 

Overnatting finner sted i en av de flotte hyttene til Gaustatoppen Booking. Hyttene er vel utstyrte og ligger vakkert til på Gausta med utsikt mot Gaustatoppen.

Flytende badstuer

Inkludert i pakken er også tid i en av de flytende badstuene til Gaustablikk Høyfjellshotell. Dere får disponere hele badstuen for dere selv i to timer. Ta en dukkert i Kvitåvatn og få varmen igjen i badstuen mens øynene hviler på den vakre utsikten mot toppen.

Opsjon Hulderhest

For de som ønsker det, kan det også være et alternativ med en tur på hesteryggen rundt i de flotte turområdene på Gausta.

 

Avbestillingsregler

Avbestilling inntil 15 dager før avreise: 300 kr i gebyr

Avbestilling mellom 15 – 3 dager før avreise: belastes 50 % av reisen

Avbestilling senere enn 3 dager før: ingen refusjon 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.