Rimelig påskeferie på Rjukan - visitrjukan

Rimelig pakketilbud i påsken

Påskestemning foto Yngve Ask

Hva med en tur til Rjukan fra Skjærtorsdag til 1. påskedag for kun kr 5500,- for hele familien inkl. Rjukanbadet, Krossobanen og Vemork?

Rjukan - kort vei til alt

Ved å bo i Rjukan sentrum har du kort vei til både Rjukans attraksjoner og Rjukanbadet, men også til Gaustablikk Skisenter og Gaustatoppen! Det går gratis buss flere ganger daglig, så det er enkelt og greit å ta seg mellom byen og fjellet uten å bruke egen bil.

Pakken inkluderer:

  • Overnatting i 4 sengsrom på Rjukan Gjestegård inkl frokost
  • Tur/retur med Krossobanen
  • Inngang på Vemork
  • Inngang på Rjukanbadet

Kun kr 5500,- for 2 voksne og 2 barn (4 – 15 år) fra Skjærtorsdag til 1.påskedag. 

Bestilling:

Send din forespørsel her eller ring oss på 35 08 05 50.

Pakken faktureres i sin helhet ved bestilling. En konvolutt med billetter vil ligge klar på overnattingsstedet ved ankomst.

Krossobanen

"Tyttebæret" og "Blåbæret" heter vognene til Krossobanen. De frakter dere opp til øvre stasjon på Gvepseborg, foten av Hardangervidda. Turen med Krossobanen tar 5 minutter. På toppen venter flotte langrennsløyper innover Hardangervidda, fantastisk utsikt over Rjukan eller en rå aketur ned Ryes vei som slynger seg under Krossobanen. Ta gjerne en tur innom den flotte kafeen, Gvepseborg Panorama Cafe også.

Norges råeste akebakke

Ryes vei er en spennende sikk-sakk vei som slynger seg nedover fjellsiden fra Krossobanens øvre stasjon Gvepseborg, til nedre stasjon Krosso. 

Løypa er 3851 meter lang, høydeforskjellen ca 500 meter og veien har 21 krappe svinger. Dermed er dette Norges lengste akebakke med heis.

Pakken inkluderer tur/retur med Krossobanen. Så dersom det er ønskelig å ake, så er det fullt mulig å bruke billetten opp to ganger istedenfor tur/retur. Det vil si at dere kan ake to ganger på samme billetten. 

Vær oppmerksom på all aking er på eget ansvar og at det ikke stilles noe garanti for forholdene i bakken. Som alle vet, er det norske klimaet svært variabelt så forholdene kan endre seg raskt. Det har for øvrig vært en meget god og stabil vinter så langt. Krossobanen har 15 rattkjelker de låner ut gratis. Husk å ha med egen hjelm. Det er også "førstemann til mølla" prinsippet som gjelder. 

Rjukanbadet

Rjukanbadet

Foto: Mediateam/visitrjukan 

Rjukanbadet er en sikker vinner for hele familien. Her finner du både sklier, barnebasseng, velværeavdeling, utebasseng og det som hør og bør på et badeland.

Vemork

Vemork vinter. Foto: Fotograf Jacobsen

Vemork vinter. Foto: Fotograf Jacobsen

Vemork er kanskje mest kjent for sin fremstilling av den spennende historien om "Kampen om tungtvannet". Tungtvannet var faktisk bare et bi produkt av kunstgjødselproduksjonen til Norsk Hydro på Rjukan.

Hvordan grunnleggeren av Rjukan, Sam Eyde, fant opp nyvinningen "kunstgjødsel", etablerte Norsk Hydro, bygde byen Rjukan og transportåren som fraktet kunstgjødselet ut på verdensmarkedet, er grunnlaget for at Rjukan nå er på UNESCOs verdensarvliste. Denne industrihistorien er også vel formidlet på Vemork. 

Hver påske er det også egne familieaktiviteter på Vemork. 

Gaustablikk Skisenter og Gaustatoppen

Gaustablikk Skisenter med sine 12 heiser og 35 km nedfarter ligger kun 15 minutters kjøring fra Rjukan sentrum. Her finner du også Gaustatoppen. Gaustabanen er en bane som går inne i Gaustatoppen. Gaustabanen er åpen hver dag og gjøre det mulig å oppleve Gaustatoppen vinterstid både med og uten ski. Ja, du kan faktisk ta med skiene og få en fantastisk skitur ned igjen. 

Hver dag i påsken er det eget påskeprogram for barna. Maskotten, Gaustakongen, kommer nok også til å vise seg både titt og ofte. 

Fjellbussen

Fjellbussen er gratis og kjører flere ganger daglig mellom Rjukan og Destinasjon Gaustatoppen.

Rutetabell finner du her. 

Overnatting på Rjukan Gjestegård

Rjukan Gjestegård er et bed & breakfast som ligger midt i Rjukan sentrum. Inkludert i pakken er 4 -sengsrom med bad på gangen. De har også dobbeltrom med bad på rommet mot et ekstra tillegg i prisen. 

Avbestilling

Avbestilling inntil 15 dager før avreise: 300 kr i gebyr

Avbestilling mellom 15 – 3 dager før avreise: belastes 50 % av reisen

Avbestilling senere enn 3 dager før: ingen refusjon 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.