Dagsturforslag fra Rjukan - Kulturtur i Vest-Telemark tur 2 - visitrjukan

Kulturtur i Vest-Telemark tur 2

Tur II

Følg RV 37 til Rauland og videre langs RV 362 til Arabygdi. Her kan du besøke Myllarheimen. Her får du omvisning ved mesterspellemannens ”Myllarguten” Torgeir Augundson hjem. Det er også fremføring av hardingfeleslåtter etter Myllarguten.

Derfra følger du RV 362 til Edland, og kjører langs E 134 til Smørklepp. Der finner du Vinje Biletgalleri, et særpreget galleri i naturstein med 40 av maleriene til kunstneren Henrik Sørensen. Han er mest kjent for de stemningsfulle naturskildringene fra Telemark, men han veksler også mellom varme lyriske kvinneskildringer, religiøse bilder, og dystre ekspresjonistiske krigsmalerier. Harald Kihle har også fått sin plass i galleriet.

Fortsett derfra til Vinjesvingen, der kan du besøke Mjonøy Kultur- og Håndverksenter. Her har de verksted med permanent utstilling og galleri, og er tusenårssted for Vinje kommune.

Videre ned til Plassen kan du også besøke Vinjestoga. Dette er en typisk husmannsplass fra 1800-tallet, og var barndomshjemmet til Aasmund Olavsson Vinje. Hør om livet i barndomshjemmet og om hvordan A. O. Vinje ble en av de største dikterne i Norge.

Fortsett derfra til Åmot langs E134, og følg RV 37 tilbake til Rauland. Her kan du besøke Rauland Kunstmuseum som er to skulptursamlinger av bildeopphuggerne Dyre Vaa og Knut Skinnarland. Dyre Vaa-samlingene har skulpturer, malerier, grafikk og tegninger av kunstneren. Og Skinnarlandsamlingen har over 100 arbeid av Knut Skinnarland, og en kopi av atelieret hans i Rauland.     

 

Fra Rauland følger du RV 37 tilbake til Rjukan.

 

www.vest-telemark.museum.no

www.visitrauland.com

 

 

Turens kjørelengde: Ca. 188 km.               Kjøretid: Ca. 3,5 timer

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.