Austbygde kyrkje - Atrå kyrkje - Pilegrimsvandringer - Fotturer på Rjukan - Tema - Nettsteder - visitrjukan

Austbygde kyrkje - Atrå kyrkje

Lengde: 13 km Opp: 490 høydemeter Ned: 210 høydemeter

Veiforhold: Sti, kjerrevei, grusvei og asfalt. Godt skiltet.

Austbygde kyrkje ligger 4 kilometer fra Austbygde bakeri, retning Tessungdalen. Det er mulig (men litt kjedelig) å gå langs bilveien (755) fra Austbygde sentrum og opp til kirken. Pilegrimsvandringen starter ved Austbygde kyrkje. Der er det også flere parkeringsplasser. På skiltet rett utenfor kirken kan du se kart over vandringen mot Atrå kyrkje. Skiltet viser også hvilken retning du skal begynne å gå. Stien er lagt litt om siden den ble skiltet, derfor står det 15 kilometer på skiltene. Du går et lite stykke langsmed bil - veien i retning Austbygde sentrum før leden tar til høyre over en bro. Da går du på en grusvei et lite stykke før det på nytt dukker opp et skilt som viser at du skal ta til venstre opp en skogsti. Du følger denne stien til den går over i en kjerrevei, gjennom en lysning i skogen, og videre på en kjerrevei. Du skal følge denne veien langsmed elven i et par kilometer. Skiltene vil ta deg til høyre og videre opp til en annen kjerrevei. Etterhvert vil du komme ut på en større grusvei der du skal følge skiltet opp til høyre (ikke følg grusveien nedover, da kommer du ned til et byggefelt og videre til Austbygde sentrum). Denne grusveien går nå gradvis oppover til du i en sving skal ta til venstre inn på en litt mindre skogsvei. I denne svingen står en fin benk, der du kan ta en pust i bakken.

Langs åskanten over Austbygde sentrum

Følg stien rett fram langsmed åskanten. Innimellom trærne vil du få mer og mer utsikt over Tinnsjøen, Austbygde sentrum og Sandviken Camping. Det står like etterpå et skilt som forteller deg at du om 200 meter vil finne en rasteplass med flott utsikt. Du passerer denne før skogsveien går over i en sti og tar deg i to bratte svinger oppover ås - siden. Etter en god stund i oppoverbakke vil du midt i en sving, komme opp på en større grusvei som fører deg langsmed åskanten i retning Atrå kyrkje. Du vil etterhvert få et skilt til venstre ned til Sandviken Camping om du ønsker å ta en overnatting der. Det er også skiltet til Åseral opp til høyre, som er en liten avstikker til et fint utsiktspunkt.

«Gamal kyrkjeveg»

Grusveien fortsetter nedover til det står skilt til høyre merket med «Gamal kyrkjeveg». Det er mulig å fortsette grusveien ned til bilveien i Atrå, men vi anbefaler på det varmeste å følge skiltene som tar deg inn på de vakre gamle veiene som tidligere førte folk fra gårdene sine og ned til Atrå kyrkje. Du ser tydelig steinmurene som ble bygget opp for å lage disse gamle veiene, og du får vandre på gamle stier, over en bro og gjennom landskap med stein, mose og lyng. Etter en stund på den gamle stien kommer du ned på grusveien igjen. Du følger denne i ca 20 meter før du blir tatt ned til venstre videre på gamle stier. Du følger stien til du kommer ut i en sving på en litt større kjerrevei. Denne følger du i ca 20 meter før et skilt viser deg opp til høyre der den gamle stien fortsetter. Når du da igjen kommer ned til grusveien er det den du skal følge helt til du kommer ned til bilveien (364).

Langsmed bilveien til Atrå kyrkje

Her viser skiltet at du må ta til høyre og gå langsmed bilveien (364) de tre siste kilometerne til Atrå kyrkje. Du passerer da en Spar butikk på venstre side, og litt forbi butikken passerer du også Atrå barne- og ungdomsskule før du kommer til Atrå håndverksenter. Håndverksenteret har åpen sommerutstilling og er vel verdt et besøk. Du er nå fremme og ser Atrå kyrkje til høyre. Gå langs muren til kirkegården til du kommer til Atrå kyrkje.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.