Høsten på Gaustatoppen - visitrjukan
Gaustatoppen foto: Ove Bergersen

Gaustatoppen i høst

Det er på høsten himmelen er på sitt klareste og det er størst sjanse for å se hele 1/6 av Norge fra Gaustatoppen. 

Gaustatoppen har blitt en svært populær topptur, og mange synes høsten er den fineste tiden å bestige fjellet. 

Sesongen på Gaustatoppen varer normalt ut oktober. Gaustabanen som går inne i selve fjellet er åpen til 20.oktober.

Flere ruter til Gaustatoppen

Det er flere ruter til Gaustatoppen. Den mest kjente og letteste er fra Stavsro. Men det er også muligheter fra henholdsvis Svineroi og Selstali. 

Les mer om alle rutene til Gaustatoppen her. 

Gaustabanen

For de som ønsker den letteste varianten til Gaustatoppen kan ta banen som går inne i fjellet, Gaustabanen. På 15 minutter frakter den deg opp til 1800 meters høyde. Fra utgangen til Gaustabanen har du ca 80 meter å gå opp en steintrapp til Gaustatoppen Turisthytte, dersom du vil nyte en god vaffel til flott utsikt før du tar turen ned igjen. 

Det lar seg også gjøre å gå en vei og ta Gaustabanen en annen. Vennligst merk at dersom du går fra Stavsro er det 3 km i mellom Gaustabanen og Stavsro. I helgene og høstferien vil det gå buss mellom plassene, men på vanlige ukedager vil man måtte ta benene fatt. 

Parkering og buss for turer til Gaustatoppen 

Det kan være parkeringsutfordringer ved Stavsro på de fineste høstdagene, men fortvil ikke, i helger og høstferie blir det satt inn skyttelbuss. Dersom det er fullt på Stavsro vil du bli vist til alternativ parkeringsplass ved Bygget i Gaustaområdet og så går det buss til ønsket startpunkt. Det går også buss fra/til Tuddal og Rjukan. For rutetabell og billetter se her. 

Web kamera på Gaustatoppen

Lurer du på hvordan været er på Gaustatoppen. Sjekk Web kameraet til Gaustabanen, som er rettet rett mot toppen. Så kan du få fersk rapport. 

Video fra Gaustatoppen

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.