Her serveres verdens beste napoleonskake - Opplev det ekte Rjukan - Tema - Nettsteder - visitrjukan

Her serveres verdens beste napoleonskake

Napoleonskake foto: Benjamin A. Ward

Konditoren på Vestfjorddalen Konditori og Spiseri deler hemmeligheten bak suksessoppskriften. 

- Det går gjetord om dette bakverket. Vi har folk innom som forteller at de har kjørt helt fra Tønsberg bare for å smake på napoleonskaka vår, sier Torbjørn Vågsland, mens han bærer på et titalls kakestykker. De skal opp til "Rjukan-damene" i andre etasje. 

Vestfjorddalen Konditori finner du mer informasjon om her. 

Ikke for "hvermansen"

For 100 år siden var det bare de fine og fjonge Rjukan-fruene som bestilte eksklusivt stykke "millefeuille" på konditoriet. Og selv om den herskapelige smaken er den samme, er det heldigvis blitt en godbit alle kan nyte med god samvittighet i dag. 

Himmelsk vaniljekrem

- Knasende sprø bunn, silkemyk glasur og "en helt ubeskrivelig vaniljekrem".

Slik beskriver stamgjestene Napoleonskaka til Torbjørn. Den franske "tusenlags"- kaka serveres alltid nybakt på Vestfjorddalen Konditori - som ligger som et naturlig samlingssted midt i Rjukan sentrum.

Deilig klassiker

Den tradisjonsrike napoleonskaka har kanskje ligget i litt brokk i Norge de siste årene, men gjør definitivt et sterkt comeback hos Torbjørn på Vestfjorddalens Konditori.  

En familiehemmelighet  

Napoleonskaka – eller millefeuille som den heter på fransk – er et bakverk som strekker seg flere hundre år tilbake i tid. Og skal vi tro konditoren, er kaka hans nesten like gammel:

 – Jeg bruker en oppskrift som er bevart i familien gjennom generasjoner. Den er i hvert fall 100 år gammel, forteller han.

 – Og hva er den hemmelige ingrediensen?

 – Det er viktig å bruke ekte vanilje av høy kvalitet. Hos oss finner du ingen kunstige ingredienser eller lettvinte løsninger. Men jeg kan ikke røpe alt heller, sier konditoren med et smil på lur. 

Opplev det ekte Rjukan

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.