Sykkelpakke 4: for de spreke som sykler på en dag - Sykkelpakker på Hardangervidda - Sykkel på Hardangervidda - Tema - Nettsteder - visitrjukan

Sykkelpakke 4: for de spreke som sykler på en dag

Sykkelturen på Hardangervidda kan fint sykles på en dag for de som har syklet en del. For de med litt reisevei har vi laget en pakke som inkluderer en overnatting i Rjukan sentrum, enten i forkant av turen eller etter endt sykkeltur.

Sykkelpakken inkluderer:

  • Overnatting i dobbeltrom på Rjukan Gjestegård (du velger selv om du vil overnatte i forkant av turen eller etter endt tur)
  • Frokost på Rjukan Gjestegård
  • Lunsjpakke 
  • En vei med Krossobanen

Pris kr 1145,- p.p i dobbeltrom.

Kontakt oss for bestilling her eller ring oss på 35 08 05 50.

Sykkelturen på Hardangervidda

Turen starter med Krossobanen. En taubane som frakter deg opp til startpunktet på Gvepseborg, 886 m.o.h.

Deretter går sykkelturen videre på en småkupert grusvei inn til Kalhovd Turisthytte. Turen fra Gvepseborg til Kalhovd er 30 kilometer. Deretter starter nedstigningen mot Atrå. Halvveis på denne strekningen; ved Steinsbøle, kommer du ut på asfaltert vei igjen. 

Fra Kalhovd til Atrå er det nye 30 km og fra Atrå til Rjukan er det 25 km. Vær oppmerksom på at bilene kan komme fort her. 

Sykle i historiske omgivelser

Rjukan er på UNESCOs verdensarvliste, og Krossobanen er fredet som et av objektene på listen. Krossobanen som frakter deg og sykkelen opp til Gvepseborg ble bygget som en gave til Rjukans befolkning av Norsk Hydro. Dette for å kunne frakte solhungrige innbyggere opp i solen på vinteren. Krossobanen er også Nord-Europas første to-taus bane. 

Under Krossobanen gikk retretten til sabotørene etter de hadde sprengt tungtvannsanlegget på Vemork. 

Veien du sykler på innover til Kalhovd er en gammel anleggsvei. Den ble bygget i forbindelse med Statkrafts utbygging av Mårvassdraget for å forhindre flom nedover i Skiensvassdraget. Det hevdes at veien er bygget av jugoslaviske krigsfanger. 

Overnatting på Rjukan Gjestegård

Rjukan Gjestegård er et bed & breakfast i Rjukan sentrum. Herfra er det kun 2 km opp til Krossobanen. Dobbeltrom med bad på rommet, samt frokost er inkludert i pakken. 

Du velger selv hvorvidt du vil benytte deg av overnattingen dagen før du skal sykle, slik at du har hele dagen til å sykle på. Eller om du vil benytte den etter endt tur, når det kan være godt å få seg en dusj og en god seng å hvile bena og kroppen i, etter en lang sykkeldag. 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.