Spørsmål og svar

Q&A - Gaustatoppen

 

Påmelding

 1. Arrangementet er gratis. Men bussen koster kr 100,- pr.pers (billetten gjelder tur/retur). Det er ingen påmelding til selve arrangementet. Det er for øvrig fint om de som skal delta trykker at de skal på Facebook arrangementet, slik at arrangøren ser hvor mange som kommer.

 

Oppmøte

 1. Turen starter ved Stavsro. Turen tar ca. 2-3 timer opp, og ca. 2 timer ned. Vær forberedt på at det kan ta lengre tid å gå når det er kø i tillegg til at det er mørkt. Turen vil ha et offisielt startpunkt som vi kommer tilbake til. Det selvsagt mulig å starte når en selv ønsker. Tidspunkt for konserten kommer vi tilbake til. Følg med på denne siden eller i Facebook arrangementet «Nattevandring til Gaustatoppen 2018».

 

Om turen

 1. Løypa er ca. 4,4 km lang over ca. 700 høydemeter. Godt med lyspunkter underveis i løypa. Turen starter ved Stavsro. Turen tar ca. 2-3 timer opp, og ca. 2 timer ned.
 2. Det blir mørkt utover kvelden og viktig at alle tar med seg hodelykter. Vi setter på lysene ved skiltene når solen går ned.
 3. Ved ekstremvær kan arrangementet bli utsatt til lørdag 8. september. Evt. beskjed vil bli gitt på Facebook-arrangementet innen fredag 24.08.18 kl. 12.00. Hvis værprognosen tilsier ekstremvær blir det lagt ut oppdateringer flere dager i forkant av arrangementet.

 

Om konserten

 1. Navnet på artisten blir snart offentliggjort Følg jevnlig med på denne siden!
 2. Konserten blir holdt på toppen av Gaustatoppen. Tidspunkt kommer senere. Følg jevnlig med på denne siden!
 3. Det kan fort bli litt venting på toppen om du vil ha med deg konserten.

 

Parkering

 1. Det vil ikke være mulig å parkere på Stavsro denne dagen. Det blir satt opp skyttelbusser hele dagen. Møteplasser, stoppesteder og tidspunkter kommer senere. Følg jevnlig med på denne siden!

 

Gaustabanen

 1. Gaustabanen AS er en av arrangørene, og banen vil være tilgjengelig under arrangementet. Alle turgåere må være forberedt på at det kan være mye kø under arrangementet. Priser finner du her: www.gaustabanen.no
 2. Det er dessverre ikke mulig å reservere plass på Gaustabanen. Vi organiserer kun konserten på toppen og frivillighetsapparatet i løypa. Dere må regne med lang kø på banen under arrangementet.
 3. Ta kontakt med Gaustabanen for særskilte behov. Vi organiserer kun konserten på toppen og frivillighetsapparatet i løypa. [Husk at platået er ganske ulent, og det er ikke rullestolvennlig]. Staver funker fint. Dere må regne med lange køer på banen under arrangementet.

 

Buss

 1. Det blir satt opp skyttelbusser. Møteplasser, stoppesteder og tidspunkter kommer senere. Følg jevnlig med på denne siden! Buss kr 100,- pr. person (gjelder tur/retur). 

 

 

Overnatting

 1. Det ikke mulighet for overnatting på toppen. Ta kontakt med www.visitrjukan.com for å få en oversikt over overnattingsmuligheter.
 2. Vi anbefaler at de som ønsker å sette opp telt gjør dette i området rundt Stavsro. Jo lenger opp mot fjellet du kommer, jo mer steinete blir underlaget og der er vanskelig å sette opp telt.

 

Hund

 1. Man kan ta med seg hunden, men vi tilrettelegger ikke spesielt for det. Er det en fjellvant hund som liker slike turer og går godt sammen med andre hunder og mennesker, så går det fint. Hunden må ikke være til sjenanse for andre turgåer. Det blir passe høy lyd på toppen på konserten, så det må ikke være en skvetten hund.

 

Barn

 1. Vi har ikke satt noen nedre aldersgrense for arrangementet, så her er det opp til hver enkelt å ta en vurdering om turen blir for utfordrende for de minste. Husk: Det er på nattestid og kaldt + at løypa kan være utfordrende.
 2. Denne turen kan være utfordrende for de som ikke er fjellvante, og da særlig barn. Tenk deg om to ganger om du planlegger å ta med deg barn, da det blir mørkt og ganske kaldt.

 

Bekledning

 1. Anbefalt utstyrsliste: Hodelykt, varmt tøy (ulltøy el.), vindtett og vanntett yttertøy, fjellsko, tursekk med drikke og niste, lue og hansker, sitteunderlag. Det kan bli kaldt på toppen, under konserten, så husk ekstra varmt tøy! Ta med ekstra skift!

 

Sikkerhet

 1. Hjartdal og Rjukan Røde Kors vil være tilstede under arrangementet. I tillegg er det frivillige fra DNT Telemark og Rjukan Speiderlag i løypa under hele arrangementet.

 

Toaletter

 1. Vi setter ikke opp toaletter. Det er to toaletter ved utgangen av Gaustabanen og utetoalett like utenfor Gaustatoppen Turisthytte. Her vil det bli lange køer under arrangementet. Vi anbefaler derfor at du går på do før du starter på turen. Husk alltid å tenke på hvordan du etterlater stedet og ta med søppel hjem.

 

Mat og drikke

 1. Gaustatoppen Turisthytte holder åpent under arrangementet. Her er det mulig å kjøpe varmt drikke, vafler og enkel suppe. Det blir lang kø under arrangementet. Vi oppfordrer alle til å ta med seg matpakke og drikke!
 2. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke lov å grille på toppen. Vi forventer veldig mange mennesker på toppen. Det er også ofte mye vind, som gjør grilling vanskelig. Vil anbefale matpakke.
 3. Nattevandringen er også et alkoholfritt arrangement, og vi ber alle om å ta hensyn til hverandre og naturen.
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.