Spørsmål og svar - Nattevandring til Gaustatoppen - Hva skjer - Nettsteder - visitrjukan

Spørsmål og svar

Q&A - Gaustatoppen

 

Påmelding

 1. Arrangementet er gratis. Men bussen koster kr 100,- pr.pers (billetten gjelder tur/retur). Det er ingen påmelding til selve arrangementet. 

 

Oppmøte

 1. Turen starter ved Stavsro. Offisiell starttid er kl 18.00. Du kan for øvrig starte når du vil. Turen tar ca. 3 timer opp, og det samme ned. Vær forberedt på at det kan ta lengre tid å gå når det er kø i tillegg til at det er mørkt. Konserten starter kl. 23.00. Det vil for øvrig være aktiviteter på scenen fra 21.30. Følg med på denne siden eller i Facebook arrangementet «Nattevandring til Gaustatoppen 2018».

 

Om turen

 1. Løypa er ca. 4,4 km lang over ca. 700 høydemeter. Godt med lyspunkter underveis i løypa. Turen starter ved Stavsro. Turen tar ca. 3 timer opp, og det samme ned. Vær forberedt på at det kan ta lengre tid å gå når det er kø i tillegg til at det er mørkt. 
 2. Det blir mørkt utover kvelden og viktig at alle tar med seg hodelykter. Vi setter på lysene ved skiltene når solen går ned.
 3. Ved ekstremvær kan arrangementet bli utsatt til lørdag 8. september. Hvis værprognosen tilsier ekstremvær blir det lagt ut oppdateringer flere dager i forkant av arrangementet.

 

Om konserten

 1. Daniel Kvammen har virkelig satt Geilo på kartet med sine underfundige og superfengende låter de siste årene. Fra det trippel Spellmann-nominerte debutalbumet ”Fremad i alle retninga” har det meste gått oppover for unge Kvammen.

  Daniel har spilt på store festivaler og konsertscener over hele landet med bandet sitt, og på Gaustatoppen vil publikum får oppleve klassikere som ”Du fortenar ein som meg”, «Me dansar ikkje for moro skyld» og «Om du vil ei gong til» direkte fra mannen som skrev dem.

 2. Konserten blir holdt på toppen av Gaustatoppen. Konserten starter kl 23.00. Det vil for øvrig være aktiviteter på scenen fra kl 21.30. 
 3. Det kan fort bli litt venting på toppen om du vil ha med deg konserten.
 4. Amanda Tenfjord varmer opp for Kvammen

 

Parkering

 1. Det vil ikke være mulig å parkere på Stavsro denne dagen. Det blir satt opp skyttelbusser hele dagen.
 2. Parkering ved Gaustablikk, Bygget og Svadde Industriområde! 
 3. Fjellbussen vil gå som normalt frem til kl 15. I tillegg blir det satt opp ekstra busser fra kl 08 som går hele dagen i Gaustaområdet, siden Stavsroparkeringen er avstengt.
 4. Busser til selve nattevandringen starter kl 15.00 fra de ulike parkeringsalternativene og går fortløpende (OBS! Fra Gaustablikk går det buss mellom 16 - 18). 

 Gaustabanen

 1. Gaustabanen AS er en av arrangørene, og banen vil være tilgjengelig under arrangementet. Alle turgåere må være forberedt på at det kan være mye kø under arrangementet. Priser finner du her: www.gaustabanen.no
 2. Det er dessverre ikke mulig å reservere plass på Gaustabanen. Dere må regne med lang kø på banen under arrangementet.
 3. Vær oppmerksom på at dersom du går opp og ønsker å ta Gaustabanen ned, så må du først ta buss fra Gaustabanen til Stavsro, for så å gå på bussen som går til din parkeringsplass. 
 4. Ta kontakt med Gaustabanen for særskilte behov. [Husk at platået er ganske ulent, og det er ikke rullestolvennlig]. Staver funker fint. Dere må regne med lange køer på banen under arrangementet.

 

Buss

 1. Det blir satt opp skyttelbusser. Buss kr 100,- pr. person (gjelder tur/retur). 
 2. Fjellbussen vil gå som normalt frem til kl 15. I tillegg blir det satt opp ekstra busser fra kl 08 som går hele dagen i Gaustaområdet, siden Stavsroparkeringen er avstengt.
 3. Busser til selve nattevandringen starter kl 15.00 og går fortløpende.

 

 Overnatting

 1. Det ikke mulighet for overnatting på toppen. Ta kontakt med www.visitrjukan.com for å få en oversikt over overnattingsmuligheter.

 

Hund

 1. Arrangementet er ikke egnet for hunder. Det blir mange turgåere og høy lyd. 

 

Barn

 1. Arrangementet er ikke egnet for barn under 10 år.  Hver enkelt må ta en vurdering om turen blir for utfordrende for sine barn. Husk: Det er på nattestid og kaldt + at løypa kan være utfordrende.
 2. Denne turen kan være utfordrende for de som ikke er fjellvante, og da særlig barn. Tenk deg om to ganger om du planlegger å ta med deg barn, da det blir mørkt og ganske kaldt.

 

Bekledning

 1. Anbefalt utstyrsliste: Hodelykt, varmt tøy (ulltøy el.), vindtett og vanntett yttertøy, fjellsko, tursekk med drikke og niste, lue og hansker, sitteunderlag. Det kan bli kaldt på toppen, under konserten, så husk ekstra varmt tøy! Ta med ekstra skift!

 

Sikkerhet

 1. Hjartdal og Rjukan Røde Kors vil være tilstede under arrangementet. I tillegg er det frivillige fra DNT Telemark og Rjukan Speiderlag i løypa under hele arrangementet.

 

Toaletter

 1. Det er to toaletter ved utgangen av Gaustabanen og to toaletter på Gaustatoppen Turisthytte. Kr 20 pr. besøk. Betales med kort. Her vil det bli lange køer under arrangementet. Vi anbefaler derfor at du går på do før du starter på turen. 

 

Mat og drikke

 1. Gaustatoppen Turisthytte holder åpent under arrangementet. Her er det mulig å kjøpe varmt drikke, vafler og enkel suppe. De selger også pølser, kaffe og mineralvann ved Tuddalstippen. Kun kort. Ikke kontant. Det blir lang kø under arrangementet. Vi oppfordrer alle til å ta med seg matpakke og drikke!
 2. Det blir også kiosksalg ved Stavsro, Bygget og Kvitåvatn. 
 3. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke lov å grille på toppen. Vi forventer veldig mange mennesker på toppen. Det er også ofte mye vind, som gjør grilling vanskelig. Vil anbefale matpakke.
 4. Nattevandringen er også et alkoholfritt arrangement, og vi ber alle om å ta hensyn til hverandre og naturen.

All søppel du tar med ut, må du ta med deg hjem igjen!

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.