10 kule ting du kan gjøre på Rjukan i Telemark i sommer - visitrjukan

10 kule ting du kan gjøre på Rjukan og omegn i vinter

Bindinglaus

Bli med å bygg ditt eget snøbrett, prøv det i løssnøen og overnatt i en tretopphytte! Det blir ikke stort kulere enn dette!

Les mer om Å Camp og workshopen "Bindinglaus" her.

Solspeilet

Hvilken andre plasser kan du sole deg i solstrålene fra et solspeil? Det er også mulig å låne skøyter gratis på Rjukan bibliotek, slik at du kan skøyte deg rundt på skøyteisen i solstrålene fra solspeilet.

Les mer om solspeilet

Foto: Karl Martin Jacobsen

Sauna med utsikt mot Gaustatoppen 

På Kvitåvatn på Gausta er det bygget en badstue med fantastisk utsikt mot Gaustatoppen. Ta et isbad i Kvitåvatn og bli god og varm igjen i badstuen mens du nyter fremragende utsikt. Badstuen er tilgjengelig for alle hver dag mellom kl. 08 - 20. Reservasjon av tid gjøres ved henvendelse til resepsjonen til Gaustablikk Høyfjellshotell. 

Isklatring

Rjukan er et eldorado for isklatring. Her finner du nesten 200 fosser å klatre i. Du trenger ikke være erfaren isklatrer for å prøve denne fantastiske sporten. Nå kan du være med våre guider og prøve isklatring for en dag. Guidene gir deg alt utstyr du trenger og sørger for at sikkerheten er i høysetet. 

Les mer om pakken "En dag i paradIS"

Aking i en av Norges lengste akebakker

Under gondolbanen Krossobanen slynger det seg en 4 km lang vei. Når vi har gode snøforhold, kan du ta med rattkjelken i Krossobanen, og ake ned denne sikksakk vegen. Det sies at dette er en av de lengste akebakkene i Norge. OBS! All ferdsel på eget ansvar!

Les mer om aking i ryes vei 

Hundespann

En times kjøretur vestover fra Rjukan finner du Haukeli husky. Prøv å kjøre ditt eget hundespann av vennlige, topptrente Alaska huskier gjennom villmarka. Dette er den mest fantastiske opplevelsen du kan forestille deg. Lær hvordan du seler ditt eget spann, og styrer din egen slede.

Les mer om Haukeli husky 

Konkurranser på Rjukanbadet

Er dere flere så reis på Rjukanbadet og ha en intern konkurranse om hvem som klarer å skli raskest ned sklien. Eller bli med på den offisielle konkurransen "Svøm deg til Albania". Svøm 10 000 meter fra 1. Januar til 31. Mars 2019 og bli med i trekningen av reise til til Albania!

Les mer om Rjukanbadet her. 

Rjukanbadet

Foto: Mediateam/visitrjukan 

 

Tur i tungtvannssabotørenes fotspor

23.februar kan du bli med på en unik opplevelse i Sabotørruta på Rjukan! Brave inviterer til en guidet tur med lunsj i den siste delen av sabotørruta fra 2.verdenskrig.

Sabotørstien er veien de verdensberømte norske motstandsfolkene brukte under krigen for å ta seg frem fra Hardangervidda, og ned de bratte juvene til Vemork for å sprenge tungtvannsfabrikken.

Les mer om turer i tungtvannssabotørenes fotspor

foto: Newslab Benjamin A. Ward

Ski fra Gaustatoppen 

Når snøforholdene er gode nok, så kan du frikjøre fra Gaustatoppen. Her finnes det renner i de fleste vanskelighetsgrader. Sjekk facebookgruppen "Conditions at Gaustatoppen" for oppdatert info om føreforhold. NB! All ferdsel på eget ansvar

Gaustabanen som går inne i fjellet kan frakte deg opp innenfor banens åpningstider. Banen muliggjør for alle å oppleve vinteren på «Telemarks tak».

Les mer om Gaustabanen og skikjøring fra Gaustatoppen her

Food truck

På Gausta skisenter har de omgjort en preppemaskin til en food truck, slik at du kan kjøpe mat rett i bakken. Det er vel litt kult eller hva?

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.