4 topper - 3 netter - Reisetips - Nettsteder - visitrjukan

4 topper - 3 netter

Områdene rundt Rjukan byr på fantastiske turmuligheter. Mange har hørt om Gaustatoppen, men med en vandreferie til Rjukan kan du gå ulike turer hver dag. 

Vi har satt sammen en vandrepakke med turmuligheter du kan ta fatt på rett fra hotelldøren til Gaustablikk Høyfjellshotell.

Pakken inkluderer: 

  • 3 netter hos Gaustablikk Høyfjellshotell inkl. halvpensjon
  • Niste og kaffe/te på egen termos
  • 2 timers tilgang til flytende badstuer og spa anlegg
  • Kart

Pris for 2 voksne i dbl. rom kr 8399,- 

Bestilling: 

Mail til bestilling@visitrjukan.com eller ring oss på 35080550.

Pakken faktureres i sin helhet ved bestilling.

 

Gaustatoppen

Gaustatoppen er målet for mange. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge.

Fra Gaustablikk Høyfjellshotell har du helt fantastisk utsikt mot Gaustatoppen, men det er en sannhet med modifikasjoner at du kan gå fra hotelldøren. Vel, det er mulig, men unødvendig. Ta heller bussen som går fra hotelldøren og bort til Stavsro, som er det mest kjente og brukte startpunktet.

Stien opp er både brei og tydelig. Høydeforskjellen er omtrent 700 meter. Underlaget består av stein, store som små. 

Etter hvert som du nærmer deg toppen blir utsikten stadig finere, og du ser fjellene i Telemark, Buskerud og Oslomarka i det fjerne. Det siste stykket nordover ryggen gir flott utsikt i alle retninger, ikke minst over Hardangervidda som brer seg ut i vest. 

Turen til Gaustatoppen er en ca 4 km lang familievennlig topptur som passer for spreke og turvante barn. Du bør beregne ca 2,5 time en vei.

På toppen ligger Gaustatoppen Turisthytte, som ble satt opp allerede i 1893, og er bygget av naturstein fra selve toppen. Hytta er betjent og har enkel servering av vafler, kaffe og drikke hver dag i sommersesongen fram til midten av oktober.

Gaustatoppen kan også nås med Gaustabanen. En skinnegående bane inne i Gaustatoppen som frakter deg til topps på behagelige 15 minutter.

Vandring og Gaustabanen er en perfekt kombinasjon for besøket til Gaustatoppen. Gå den ene veien og ta banen den andre. Å gjøre begge deler gir en ekstra dimensjon til turen. Det er ikke hver dag man tar en bane midt inne i fjellet. 

Gaustabanen ble bygd av NATO og stod ferdig i 1959 og var «hemmelig» og utilgjengelig for de fleste fram til den åpnet for turisttrafikk i 2010.  Les mer om den her. 

Skipsfjell

Skipsfjell rundt er en relativt enkel topptur som tar deg gjennom vakkert og variert terreng – over stier og gjennom heistraseer og skibakker. 

Turen er ca. 4,6 km lang og passer for alle, både barnefamilier og mer erfarne vandrere. På toppen kan du nyte fantastisk utsikt mot Gaustatoppen og Rjukan.

Ørnenipa

Toppturen fra Vatnedalen til Ørnenipa er en forholdsvis enkelt fottur i variert terreng. Turen starter ved enden av Kvitåvatnvegen i Vatnedalen og tar ca. 3 timer tur-retur. Toppen av Ørnenipa ligger i en høyde på 1333 meter og byr på fin utsikt over Gaustatoppen, Tuddal og Tinnsjøen.

Turen til Ørnenipa er ca 4,6 km og byr på 359 høydemeter. Turen passer for turvante barn. 

Toreskyrkja

Toreskyrkja er en fjelltopp på 1371 meter som stikker opp i fjellmassivet mellom Kvitåvatn, Gaustablikk og Heddersvatn ved Stavsro. Toppen har en fantastisk utsikt mot Tuddal og fjellområdene sørover i Telemark. Gaustatoppen er også et flott skue fra Toreskyrkja.

Turen til Toreskyrkja regnes for å være en noe tøffere tur enn Gaustatoppen.

Stien starter på 958 meter over havet og har en stigning på totalt 433 høydemeter. Stien følger i store deler en bekkedal slik at det er flere steder det er muligheter til drikke og en avkjøling i det kalde vannet.

Turen går i høyfjellsterreng med passasje i steinblokker, så det kreves fjellstøvler med god ankelstøtte for en trygg tur. Turen til Toreskyrkja er ca 3 km en vei og tar om lag 2 timer en vei.

Gaustablikk Høyfjellshotell

Overnattingen finner sted på det klassiske høyfjellshotellet Gaustablikk Høyfjellshotell. Hotellet ligger vakkert til ved foten av Gaustatoppen og enden av Kvitåvatn. På Kvitåvatn er det sjøsatt to flytende badstuer. Her kan du ta en avkjølende dukkert etter en av turene for så å varme deg i en god og varm badstue mens øynene hviler på den flotte utsikten og kroppen slapper av etter en strabasiøs topptur.

Hver morgen smører du med deg niste fra hotellet som du kan nyte som lunsj på turene. Middag serveres på hotellet hver kveld. Så her ligger alt til rette for mange flotte naturopplevelser og god oppvartning. 

Praktisk informasjon 

Ved ankomst vil du motta et hefte med turbeskrivelser. Pakken blir fakturert i sin helhet ved bestilling. 

Avbestillingsregler

Avbestilling inntil 15 dager før avreise: 300 kr i gebyr

Avbestilling mellom 15 – 3 dager før avreise: belastes 50 % av reisen

Avbestilling senere enn 3 dager før: ingen refusjon 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.