Opplevelsesrik familietur til Rjukan i pinsen - visitrjukan

Opplevelsesrik familietur til Rjukan i pinsen

Mai er en måned med mange fridager. Godt for noen, men for oss med rastløse barn, så er det ekstra ålreit om vi kan finne på noe annet enn å bare gå hjemme i det gamle vante, med husvask, klesvask og hagearbeid, og som i tillegg ikke koster «skjorta». Kjenner du deg igjen?

Vel, kanskje har jeg løsningen for deg?

En opplevelsesrik pinsehelg på Rjukan hvor du får 3 overnattinger, men betaler kun for 2!  

Med denne pakken får du 3 overnattinger i leilighet ved foten av Gaustatoppen inkludert billetter til ALLE de største attraksjonene på Rjukan!

Inkludert i pakken:

  • 3 netter i full utstyrt leilighet med sengetøy, håndklær og sluttrengjøring 
  • Inngang på Hardangervidda Nasjonalparksenter
  • Inngang på Vemork museum
  • Billetter til Krossobanen
  • Billetter til Gaustabanen 
  • Inngang på Rjukanbadet

Pris kr 7000,- for hele familien*

*2 voksne og 2 barn

Send din forespørsel her eller ring oss på 35 08 05 50.

Pakken faktureres i sin helhet ved bestilling. På ankomstdagen får du utlevert en velkomstpakke med nøkkel til leiligheten og nødvendige billetter. 

Gaustatoppen

Hver gang jeg ser Gaustatoppen blir jeg like fascinert over at naturen har gitt oss dette kunststykket av et fjell. Datteren min på 4 år spør meg stadig om når hun kan på Gaustatoppen. «Når du klarer å gå så langt», svarer jeg. Men faktisk så trenger vi ikke vente til det, for inne i fjellet går Gaustabanen.

På 15 minutter kan Gaustabanen frakte oss opp til toppen. Det er først en trikk som går 800 meter inn i en tunnel i fjellet, deretter går man over i en annen bane som går i 40 graders vinkel opp til 1800 meters høyde. Vipps, så kommer man ut på «Telemarks tak» og kan se utover 1/6 av Norge om været viser seg fra sin beste side.

Rjukanbadet – et topp moderne badeland

Vi har vært på mange badeland opp igjennom, og på de fleste steder så sier vi til oss selv «Hvorfor reiser vi hit, når Rjukanbadet er vel så bra?». Det er jo noe med det å komme seg vekk litt av og til.

Vi er gjengangere på Rjukanbadet og barna elsker det, og jeg er sikker på at det vil dine barn også gjøre!

Rjukanbadet

Foto: Mediateam/visitrjukan 

Krossobanen

Så har vi jo Krossobanen da, med «Tyttebæret» og «Blåbæret». Jeg trenger vel ikke si stort mer enn at mine jenter jubler i kor når vi foreslår å ta Krossobanen og kjøpe is på kafeen på toppen.

Krossobanen frakter deg opp til foten av Hardangervidda

Foto: Willy Kittelsen 

Kampen om tungtvannet

Det er mange ting på «Must do» lista når turen går til Rjukan, og Vemork er en av dem. Vemork er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie. Vemork var åstedet for en av de viktigste sabotasjeaksjoner under 2. verdenskrig, da norske sabotører hindret tyskerne i å utvikle atomvåpen av tungtvannet som ble produsert her.

Vemork er også formidler av Rjukans fascinerende industrieventyr, som er grunnlaget for at Rjukan, sammen med Notodden er på UNESCOs verdensarvliste.

Dette er kanskje mest for de større barna. Men det er mange interaktive installasjoner, som gjør det morsomt og spennende for de fleste aldersgrupper. Og så er det jo litt greit å gjøre noe for oss voksne av og til også.

Hardangervidda Nasjonalparksenter

Hardangervidda Nasjonalparksenter består av interaktive installasjoner om villreinen og naturen på Hardangervidda. Utstillingen har høstet flere internasjonale priser. Første gang jeg besøkte senteret så trodde jeg ikke at villrein var noe som kunne fenge verken meg eller ungene. Men der tok jeg feil!

Hardangervidda Nasjonalparksenter

Hardangervidda Nasjonalparksenter

Sitat hentet fra Trip Advisor

Nasjonalparksenteret er verdt et besøk

Helt supert. Lærerik, interaktiv og interessant utstilling. Utsikten setter en flott ramme og er alene verdt turen. Hyggelige ansatte som også tok seg tid til å engasjere barna.

På Hardangervidda Nasjonalparksenter finner du også Cafe Panorama, og som navnet tilsier har du flott panorama utsikt over Møsvatn og Hardangervidda.

Overnatting 

3 netter i en av Gaustatoppen Booking sine leiligheter som ligger i Gaustaområdet, ved foten av Gaustatoppen. Leilighetene er godt utstyrt og med meget god standard.

Vi skreddersyr pakkeløsninger for deg

Bestill din opplevelsesrike pinsehelg nå og få billetter til alle disse attraksjonene. NB! Du velger selv hvilke dager du vil besøke de ulike attraksjonene.

Dersom du har andre ønsker for din pinsehelg på Rjukan, så kontakt oss gjerne, så skreddersyr vi opplegg for deg!

Telefon: 35 08 05 50 eller mail til bestilling@visitrjukan.com 

En siste ting...

Jeg er kanskje inhabil, som både bor og jobber på denne flotte plassen. Ta turen og bedøm selv da vel! Jeg er ganske sikker på at hele familien får et topp opphold!

Avbestilling

Avbestilling inntil 15 dager før avreise: 300 kr i gebyr

Avbestilling mellom 15 – 3 dager før avreise: belastes 50 % av reisen

Avbestilling senere enn 3 dager før: ingen refusjon 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.