Dagsturforslag fra Rjukan - Langedrag Naturpark - visitrjukan
Langedrag Naturpark

Langedrag Naturpark

Langedrag er nok for mange kjent fra NRK serien «Vi på Langedrag». Kun 13 mil fra Rjukan kan du få et nært møte med dyr du sjeldent ser ute.

På vei

Turen starter fra Rjukan mot østsiden av Tinnsjøen. I Atrå finner du Tinn Håndverkssenter med en salgsutstilling som inneholder rosemaling, treskjæring, kniv, brukskunst og keramikk m.m.

I Tinn Austbygd tar du av mot Veggli, og følger deretter RV 40 til Rødberg. Fra Rødberg følger du fylkesveien mot Tunhovd. Ca. 22 km. fra Rødberg finner du Langedrag Naturpark.

Vel fremme

Langedrag Naturpark er en stor gård hvor du vil møte et mangfold av forskjellige dyr. På tunet kan stor og liten få oppleve nærkontakt og kos med ulike husdyr. I naturparken kan du rusle rundt og studere sjeldne dyr som ulver, gauper, fjellrev, villsvin og reinsdyr på nært hold.

Et besøk på Langedrag Naturpark er en spennende opplevelse for hele familien. Opplev ulv og gaupe med unger på nært hold, eller bli med inn til fjellreven og valpene og få dem opp i fanget. Du får også møte mennesker som ”snakker” med ulver på ulvespråket.

Fjellgården har servering i hyggelige omgivelser, kafeteria, spisestue og storstue med peis. Du kan også nyte lunsjen ute på tunet.

Hjemturen

På hjemturen tilbake til Rjukan, kan du for litt variasjon ta veien til Uvdal og fylkesveien over Imingfjell.

 

www.langedrag.no

 

Turens kjørelengde: ca. 260 km.                            Total kjøretid: ca. 4 timer t/r

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.