Episode 1 Sandviken Camping og MB Storegut - Landskampen - Tema - Nettsteder - visitrjukan

Episode 1 Sandviken Camping og MB Storegut

I kveldens episode av Landskampen på TV2 er deltakerne på Sandviken Camping i Tinn Austbygd. Her konkurrerte de både på den flotte sandstranda til Sandviken, samt hoppet i Tinnsjøen fra MB Storegut. 

Sandviken Camping 

Sandviken Camping i Tinn Austbygd er en 4 stjernes campingplass i nordenden av den 460 meter dype Tinnsjøen. 

Sandviken Camping tilbyr 12 campinghytter og telt- og bobilplasser hele året. Sommerstid byr de også på trendvarianten glamping! 

Idyllisk plassert ved Tinnsjøen byr campingen på gode bade - og fiskemuligheter, lekeplass og mange turmuligheter i området. Rjukan sentrum med sine kjente attraksjoner ligger kun en halvtimes kjøretur unna. 

For mer informasjon om Sandviken Camping, se www.sandviken-camping.no 

Book din ferie på Sandviken her.

MB Storegut 

M/F Storegut ble bygget i 1956 for transport av personer og gods på jernbanevogner. Hun er det største innlandsfartøyet i Norden og er en trippelskruet ferje i stål bygget av Glommens Mek. Verksted på slippen på Tinnoset. Styrhuset er i aluminium. Ferja har en lengde på 82,11 meter, er 11,31 m bred og stikker 3,75 m dypt.
Hun er på 1.119 brutto registertonn. Det er sporlengde til 19 jernbanevogner. Storegut kunne i tillegg føre 400 passasjerer.
Til framdrift har hun tre 6-sylindrete 4-takts dieselmaskiner, hver på 750 hk. Hun kan gjøre 18,5 knop med alle tre i drift. Skipet hadde baugpropeller, som det første i Norge. Hun har salonger både under jernbanedekket og på eget salongdekk over jernbanedekket. Akter på øvre salongdekk er det egen spisesalong og røykesalong.
«Storegut» brukes til transport av turister i sommersesongen.

Kilde: www.industriarven.no 

Opplev MB Storegut fra en kajakk 

Deltakerne hoppet i Tinnsjøen fra jernbanefergen MB Storegut. MB Storegut er til daglig plassert ved Mæl stasjon og seiler som musealt fartøy i sommersesongen. En variant for å stifte nærmere bekjentskap med fergen er å bli med The Heavy water adventure på en spennende kajakkturer hvor du padler tett inntil fergen og får opplevd den på en annerledes måte. 

Les mer her. 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.