Praktisk informasjon om Marispelet - visitrjukan

Praktisk informasjon

Transport til Marispelet

Marispelet tar plass på Krokan, ikke langt utenfor Rjukan sentrum. Det er noen parkeringsplasser i nærheten av spelplassen. Det er avgiftsparkering og koster kr 150,- pr. bil. "Førstemann til mølla" - prinsippet gjelder. 

Det blir satt opp busser fra Rjukan torg. Bussene starter to timer før forestilling, og de kjører fortløpende opp til Krokan.

Bussen koster kr 100,- for voksne og gratis for barn. 

Bussbillett kan bestilles sammen med billetten til Marispelet her.

NB! Det går ikke busser fra Fjellstua. Besøkende som kommer vestfra må kjøre egen bil og parkere på parkeringsplassen ved innkjørselen til Selstali seter. 

Etter forestillingen

Etter forestillingen går vi for å se på Rjukanfossen. Gå ned mot Maristi-tunnelen og hold deg på stien som strekker seg langs tunnelen. Her ligger et flott utsiktspunkt mot Rjukanfossen, hvor du kan beskue fossen i dens kraftige prakt.

Av hensyn til sikkerhet er det ikke er lov å ferdes til fots inne i tunnelen.

Etter forestillingen kjører bussene tilbake til Rjukan torg. Det er påstigning på bussene ved nedsiden av Maristi-tunnelen. Det er også mulig å gå på bussene ovenfor tunnelen.

Servering på Krokan

Det er mulig å kjøpe mat og drikke på Krokan, mens man venter på innslipp. Det blir salgsboder, og bord med benker blir satt opp av Marispelets frivillige og venner. De vil også selge «drikke» for barn og voksne. Det er tillatt å nyte den kjøpte drikke med nede i amfiet under forestillingen. 

Innslipp ned til spelplassen

Publikum bes vente på parkeringsplassen på Krokan til det blir gitt klarsignal til å gå ned til spelplassen. 

Innslipp til spelplassen er 30 minutter før forestillingsstart. Publikum med nedsatt bevegelsesfunksjon blir sluppet ned først. Mer informasjon om dette vil bli gitt på stedet.

Ha teaterbilletten klar ved innslipp, de blir sjekket på vei ned til spelplassen.

Det er viktig at besøkende følger vaktenes dirigering inne på spelplassen, både i forhold til plassering og beskyttelse av sceneområde og utstyr.

Tips til påkledning

For å få maksimal opplevelse av Marispelet, anbefaler vi alle om å kle seg med gode og varme klær og sko. Det er en helt annen temperatur oppe på spelplassen på Krokan, enn det er nede i Rjukan.

Kvelden blir også sen før forestillingen er ferdig. Temperaturen faller fort når solen går ned, samt at det tar litt tid å se på Rjukanfossen og ta bussen tilbake til Rjukan.

Myggen kan også være litt irriterende på denne årstiden, så myggmiddel kan være en god investering for kvelden.

Fasiliteter

  • Toaletter finnes på parkeringsplassen og ved nedgang til spelplassen.
  • Sitteunderlag blir lånt ut til alle.

Dette er ikke tillatt

  • Det er ikke tillatt å bevege seg på sceneområdet før forestilling.
  • Hunder er ikke tillatt på spelplassen.
  • Det er ikke tillatt å røyke på området.
  • Dersom det blir regnvær, så ber vi om at publikum tenker på de som sitter bak. Paraplyer skygger for sikten og vi ber om å vise hensyn til hverandre.
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.