Guida bytur med Snutebussen - Pensjonisttur til Rjukan - Grupper - Nettsteder - visitrjukan

Guida bytur med Snutebussen

Guiding i Rjukan by med Snutebussen

Med en guidet tur rundt i Rjukan by får du et innblikk i hvordan Rjukan ble bygd opp for 100 år siden. Turen er med Snutebussen fra 1956.

En guidet tur med "Snutebussen" er en flott måte å få et innblikk i Rjukans verdensarv på. 

Rjukans historie

I begynnelsen av forrige århundre bestod Vestfjorddalen av noen få gårdsbruk. Så kom Sam Eyde og "oppdaget" Rjukanfossen. Hans drøm var å fremstille kunstgjødsel, slik at verden kunne produsere nok mat. Dette krevde mye energi. Dermed ble Vemork bygget i 1911 - den gang verdens største kraftstasjon.

Dette ble starten på en spennende utvikling for Rjukan og for hele Norge. Så interessant er dette, at Rjukan nå er på UNESCOs liste over verdensarvsteder.
Landets fremste arkitekter planla og tegnet alle bygninger i det som skulle bli Rjukan by. I 1920 stod en moderne by ferdig med 9 000 innbyggere.
I vintermånedene er sola borte fra dalen. Derfor bygde Norsk Hydro Krossobanen, Nord-Europas første toveis kabelbane. Rjukanbanen, med ferge over Tinnsjøen, ble bygget for å frakte kunstgjødselet ut til kysten.
Vemork kraftstasjon har nå blitt Norsk Industriarbeidermuseum hvor du kan oppleve det fantastiske energieventyret og se utstillinger fra industriutviklingen i Norge og på Rjukan.
Dette og mer til kan du få informasjon om av de kunnskapsrike guidene på Snutebussen.

Ta med pensjonistforeningen på tur med Snutebussen 

Hvis det er ønskelig å leie Snutebussen, ta kontakt med oss på telefon 35 08 05 50 eller send en mail til bestilling@visitrjukan.com

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.