Gausta satser stort - Artikler - Om Rjukan - Nettsteder - visitrjukan

Gausta satser stort

Gaustablikk Skisenter og Gaustatoppen Skisenter slår seg sammen og blir Gausta Skisenter.

Med en felles visjon om en destinasjon i verdensklasse forbereder man seg for store investeringer de kommende årene.

Full fart i satsingen på Gausta

Snart 50 år etter åpningen, slår Gaustablikk Skisenter og Gaustatoppen Skisenter seg sammen og blir Gausta Skisenter. Det betyr utvidet snøproduksjon, flere heiser og flere bakker. I visjonen bindes Gausta Skisenter sammen med Gaustabanen og Gaustatoppen, slik at du en dag kan stå hele veien fra toppen og ned til Rjukan.

Gausta en destinasjon i verdensklasse

Gausta forbereder seg for store investeringer de kommende årene. Målet er å bli et av Norges mest fremtredende helårs-reisemål. I de nye planene får Gaustablikk en ny hotellfløy med nye rom, en ny restaurant og et levende torg. Et nytt høyklasse spa og på Skipsfjell vil det bli bygget en ny toppstasjon med utrolig utsikt.

Utforløypa fra 1939

Med 35 bakker og 35 km nedfarter er Gausta skisenter allerede et av landets største alpinanlegg. Nå er planen å bygge ut heissystemet med nye skiheiser og nye nedfarter.

Ved å utvide systemet vestover mot Gaustatoppen kan skisenteret kobles sammen med Gaustatoppen og Gaustabanen. Det har lenge vært en drøm å knytte sammen Gausta skisystem med Rjukan. En idé er å rydde utforløypa fra 1939 hele veien ned til Dale.

Det vil kunne gi en fallhøyde på opptil 1650 meter.

Besøk showroomet

Vil du se mer av Gaustas fremtid, og moderniseringen av hotellet? Hjertelig velkommen til showroomet på Gaustablikk hvor det vises arkitektoniske skisser og 3D-modeller over hele området.

Bevar magin

Når Gausta nå ekspanderer er bærekraft og en effektiv utnyttelse av ressursene som att strømmen til anlegg, heiser og belysning kommer fra vannkraft, et veiledende prinsipp. En del av visjonen er at elbusser skal frakte brukerne av skisystemet fra dal til topp. Flere skal få oppleve stillheten og den storslåtte naturen på Gausta. Det er nettopp denne magien vi må ta vare på.

Les mer om destinasjon Gausta på gausta.com

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.