- Wow, sjekk Gaustatoppen da. Det er jo helt fantastisk utsikt herfra, sier Mari Håvardsrud (30).

Hun har akkurat ankommet leiligheten hun har leid av Gaustatoppen Booking, sammen med jentegjengen som hun overrasket med en blåtur til Rjukan og Gausta. Nå gleder de seg til en uforglemmelig helg, fullpakket med morsomme aktiviteter i et fantastisk vinterlandskap.

Se video fra turen til jentene her: 

- En blåtur er en overraskelsestur og ingen av jentene hadde kjennskap til hvor vi skulle før vi reiste i dag tidlig. De vet heller ingenting om opplegget rundt turen, noe jeg gleder meg veldig til å fortelle dem, smiler Håvardsrud.

Breakfast, Dish, Brunch, Lunch, Eating, Food, Meal

TACO FREDAG: Jenteturen startet med fredagstaco dagen de kom opp. Jentene var storfornøyd med leiligheten de leide hos Gaustablikk Apartmentes. F.V. Guro Håvardsrud, Kristina Johanesson og Mari Håvardsrud.

Fullpakket helg

- Endelig var det min tur til å planlegge blåtur for jentene og det var ikke vanskelig å bestemme seg for hvor den skulle legges, forteller Håvardsrud.

Hun har selv vært mye på Rjukan og ønsket derfor å vise jentegjengen hva den flotte plassen har å by på.

- Jeg har lagt opp til en helg fullpakket av morsomme vinteraktiviteter på Gausta, som kun er en 15 minutters kjøretur fra Rjukan. Vi skal blant annet ta Gaustabanen opp til toppen av Gaustatoppen og stå off-pist ned fjellsiden, vi skal kose oss i de flytende badstuene ved Kvitåvatn og vi skal la slippe løs dansefoten på afterski, forteller hun begeistret. 

Gausta som destinasjon har massevis å by på. Her finner du alle salgs overnattingsmuligheter og vil garantert få en storslått opplevelse. Kom alene, som par, som venner eller som familie – eller legg bedriftens konferanse eller kickoff til fjellheimen. Uansett når på året du velger å besøke Gausta vil du få en fantastisk naturopplevelse.

Ice, Mountain, Freezing, Sky, Winter, Snow

FLYTENDE BADSTUER: Jentegjengen koste seg og slappet av i en av de flytende badstuene ved Kvitåvatn på Gaustablikk.

En avslappende start

Jenteturen startet rolig og avslappende med en tur ned til de flytende badstuene ved Kvitåvatn. Her er det sjøsatt to badstuer med fantastisk utsikt mot Gaustatoppen. Her fikk jentene nyte varmen, mens de skuet utover det flotte vinterlandskapet.

- Det blir ikke stort bedre enn det her, eller? Med Gaustatoppen rett foran oss i nydelig klarvær, sier Håvardsrud og kikker bort på venninnene som nyter utsikten inne i den varme badstuen.

- Nei, dette er helt fantastisk. Det eneste som kan toppe dette må være et kaldt isbad, sier Kristina Johansson med latter i stemmen og kikker bekreftende bort på venninnene.

- Ja, vi får vel ta oss en dukkert sier de samstemt, før de gjør seg klare til å gå ut i det iskalde vannet like utenfor badstuene.

Badstuene ved Kvitåvatn tar opptil 10 personer og har omkledningsrom og badestige rett utenfor. De må reserveres på forhånd og reservasjon kan gjøres i resepsjonen på Gaustablikk Høyfjellshotell eller her!

Outdoor recreation, Ski Equipment, Mountain, Winter, Mountaineering, Snow

Et minne for livet

På lørdagen sto kanskje den største og morsomste aktiviteten for tur. Den dagen skulle nemlig jentegjengen stå off-pist ned fra Gaustatoppen. Blå himmel og drømmeforhold gjorde det hele til en fantastisk opplevelse jentene sent vil glemme.

- Det var upåklagelige værforhold i dag. Det var helt vindstille på toppen og vi kunne se en sjettedel av Norge. Det var helt uvirkelig vakkert, forteller turlederen, tydelig begeistret etter turen ned fjellsiden.

Jentene tok Gaustabanen opp til toppen, hvor de kjørte ned en trasé kalt Langefonn. Denne traséen er merket og betegnes som trygg i forhold til snøskred. Det finnes også tøffere nedkjøringer langs eggen nordover fra tårnet. Der er det sju renner østover, med variert vanskelighetsgrad og gjennomsnittlig fall på underkant av 40 grader.

- Jeg har så vidt stått på slalom og var veldig spent på hvordan det ville gå å stå off-pist ned selveste Gaustatoppen, med det gikk over all forventning. Jeg storkoste meg virkelig ned fjellsiden, forteller Håvardsrud og fortsetter:

- Det er klart det ble noen knall og fall på veien, men det var bare gøy. Jeg anbefaler andre som kanskje er litt skeptiske, men som sitter med en liten drøm til å ta utfordringen. Det var virkelig et minne for livet.

Er du glad i å stå alpint? I hjerte av Telemark finner du Gausta Skisenter, et alpinanlegg i skikkelig fjellmiljø, uten kompromisser og uten lange heiskøer. Med sine 35 bakker, tre barneområder, to terrengparker og utfordrende frikjøring har Gausta Skisenter noe å tilby alle.

Outdoor recreation, Ski mountaineering, Skiing, Helmet, Winter, Snow

FANTASTISK OPPLEVESE: F.V. Kristina Johanesson, Mari Håvardsrud og Guro Håvardsrud var alle tre samstemte når de fortalte om den fantastiske opplevelsen de hadde hatt på Gaustatoppen.

En utmerket avsluttning

Etter en innholdsrik dag, med mange nye inntrykk var det klart for pizza og afterski på The Loft på Gaustablikk. Her koste venninnegjengen seg i hyggelige lokaler, mens de oppsummerte den fantastiske turen.

- Det har virkelig vært en tur vi sent vil glemme og jeg er så takknemlig for at Mari planla en så flott og innholdsrik helg for oss, sier Johansson og fortsetter:

- Jeg hadde nok aldri funnet på å stå off-pist ned Gaustatoppen på egenhånd, men jeg er så glad for at Mari fikk oss ut av komfortsonen. Det gav mersmak og jeg kommer garantert tilbake for mer.

- Alt jeg har å si nå er; legg jenteturen til Rjukan, det vil du ikke angre på, avslutter Håvardsrud og smiler.

Fast food, Dish, Lunch, Eating, Meal

Relatert

0 Kommentarer

#number# Kommentarer

Ingen har kommentert dette innlegget ennå, hvorfor ikke sende oss dine tanker og bli den første?

Legg igjen en kommentar

*