-Du må kjenne ditt eget lands historie før du blir kjent med andre land sin, forteller Anette Maltun Koefoed.

Hun er mor til en av elevene og tok gledelig på seg rollen som turarrangør i forkant av klasseturen til historiske Rjukan

- Jeg kjenner godt til Rjukan og visste at det ville være et ypperlig sted for en klassetur i Norge. På klasseturen til Rjukan fikk ungene lære mer om en av Norges viktigste krigs – og industrihistorier, samtidig som de fikk være aktive og sosiale, forteller turarrangøren. 

- Klasseturen til Rjukan ga elevene et mangfold av gode minner, nye erfaringer og mestringsfølelse, legger hun til.

Noen innholdsrike dager på klasseturen til Rjukan

I dialog med visitRjukan la Anette opp til noen innholdsrike dager for skoleklassen i Rjukan, med blant annet fart og spenning i Rjukan klatrepark og historiske tilbakeblikk i tungtvannskjelleren på Vemork.

Dette er hva de opplevde på klassetur til Rjukan

- Første dagen reiste vi med Krossobanen opp til Rjukan klatrepark, noe som var veldig populært på klasseturen. Deretter dro vi videre til Rjukan Fjellstue, hvor vi skulle bo under hele oppholdet, sier Koefoed og fortsetter:

- Dagen etter gikk vi Sabotørstien, hvor elevene fikk fortalt den fengslende tungtvannshistorien av en utrolig flink guide. Underveis ga vi morsomme utfordringer og oppgaver som gjorde det ekstra spennende for elevene. Turen ender opp på Norsk Industriarbeidermueum - Vemork. Her er det omvisning, film og besøk i Tungtvannskjelleren. Vi avsluttet dagen på Rjukanbadet, noe elevene synes var kjempe gøy. 

Siste dagen bestiger klassen Gaustatoppen. En flott tur på ca. 2,5 time. Gaustabanen gav omvisning og historiefortelling i de gamle NATO lokalene før retur med Gaustabanen etter endt opplegg. 

Kort reisevei 

Elevene fra Ris ungdomsskole ønsket å få mest mulig ut av dagene de hadde til rådighet for klassetur og derfor var Rjukan et godt valg. Både tidsmessig og økonomisk. 

- Det er rundt to timer fra Oslo til Rjukan, noe som gjorde det veldig enkelt for oss å legge klasseturen dit. I tilegg var det mange foreldre som stilte opp med transport, noe som gjorde turen enda litt rimeligere.

Videre forteller turarrangøren at klasseturen til Rjukan var helt topp og at elevene storkoste seg. 

- Klasseturen sto absolutt til forventningene og det var veldig mye å velge i og finne på. Jeg kjenner flere som ønsker å reise på skoletur eller klassetur til Rjukan etter å ha hørt om hvor flott tur vi hadde, avslutter hun. 

Opplev det beste Rjukan har å by på!

Det er ikke tvil om at elevene ved Ris ungdomsskole hadde noen fantastiske dager på Rjukan - og det kan din klasse også få!

VisitRjukan har skreddersydde klasseturer som passer perfekt for de som ønsker en klassetur fylt med spennende historie, aktiviteter og mye moro! 

Forespørsel kan sendes til bestilling@visitrjukan.com

Les mer og bestill her: https://www.visitrjukan.com/booking/grupper/klassetur-til-rjukan 

Relatert

0 Kommentarer

#number# Kommentarer

Ingen har kommentert dette innlegget ennå, hvorfor ikke sende oss dine tanker og bli den første?

Legg igjen en kommentar

*