En familie har gjerne mange behov. Er din familie som min, så vil mor på shopping, far vil på langrenn, eldste datter vil på slalåm, mellomste datter vil bade og minstemann syns det er ufattelig stas med alt kjøretøy som beveger seg. Hvordan skal man blidgjøre alle i løpet av én ferie?

På Rjukan er det kort vei mellom alle attraksjonene. Byen og fjellet ligger kun 15 minutter unna hverandre. 

Gausta skisenter

På Gausta kan både far og eldste datter få viljen sin. Gausta skisenter tilbyr 13 heiser og 35 nedfarter, hvorav lengste trasse er på hele 3800 meter. Området byr også på over 80 km preparerte langrennsløyper. Nok å velge mellom med andre ord. I vinterferien er det aktiviteter for barna hver dag, og kanskje kommer også Gaustakongen ut fra kongeriket sitt?

Flytende badstue på Gausta

Noe mine barn syns var veldig stas, var å prøve de flytende badstuene som er sjøsatt på Kvitåvatn. Tid reserveres i resepsjonen på Gaustablikk Høyfjellshotell. Det var stor stas å rulle seg i snøen eller dyppe seg i vannkulpen og løpe inn i en varm badstue. Og for en utsikt fra badstuen! Rett mot Gaustatoppen!

size-large

Gaustatoppen med Gaustabanen

I vinterferien åpner Gaustabanen sin vintersesong. Om du ikke føler for å stå på ski ned fra Gaustatoppen, så er det en opplevelse i seg selv å kjøre den tidligere hemmelige banen midt inne i fjellet, og skue utover 1/6 av vinter – Norge fra «Telemarks tak».

Rjukanbadet

Etter en dag eller to på ski, så kan det være godt å gjøre noe annet. Ved Rjukan sentrum ligger Rjukanbadet, det er ikke bare mellomste datter som er fornøyd etter et besøk her. Det er hele familien. Alle storkoser seg. Minstemann i barnebassenget, mellomste i sklien, største i klatreveggen, far i velværeavdelingen og mor i solariumet.

Shopping på Rjukan

Mor er ekstra fornøyd når det også blir tid for en liten shoppingrunde på Rjukan. Rjukan har et koselig lite sentrum med alt fra flotte nisjebutikker til kjente kjeder. Les mer om shoppingtilbudet på Rjukan her. 

Krossobanen

Ny dag, nye muligheter. Krossobanen står for tur. Minstemann er helt fascinert og kan stå i timevis bare å se på «Tyttebæret» og «Blåbæret» kjøre opp og ned. «Se, se, sier han hver gang han ser en av vognene». Mellomste datter husker aketuren vi hadde noen år tidligere og vil prøve det igjen. Ved gode snøforhold, kan du låne rattkjelke av Krossobanen og ake ned Ryes vei - en sikksakk vei som slynger seg 4 km under banen. NB! All ferdsel er på eget ansvar.

På toppen av Krossobanen er en tur opp til utsiktpunktet obligatorisk. Der venter flott utsikt utover Rjukan, mot Gaustatoppen og Vemork. Vanskelig er det også å gå forbi Krosso Fjellstue. Der må vi gjerne inn og legge igjen noen kroner, og nyte noe spiselig til den flotte utsikten, før minstemann begynner å bli utålmodig og gjerne vil kjøre Krossobanen igjen. 

Vemork

En av hovedattraksjonene på Rjukan er Vemork. Vemork er nok mest kjent for «Kampen om tungtvannet», men Vemork er også Rjukan sitt verdensarvsenter og har en fin fremstilling av industriarven, som har gjort at Rjukan sammen med Notodden er på UNESCOs verdensarvliste. I vinterferiene har Vemork egne familieaktiviteter.

Hardangervidda Nasjonalparksenter

Ca 20 km lenger vest, ligger Skinnarbu Nasjonalparkhotell og Hardangervidda Nasjonalparksenter. Skinnarbu Nasjonalparkhotell har den senere tiden blitt betydelig oppgradert. Et steinkast unna hotellet ligger Hardangervidda Nasjonalparksenter med sin interaktive utstilling om naturen og villreinen på Hardangervidda. Hvilke barn er det som ikke syns det er gøy med interaktive installasjoner hvor de kan trykke seg frem til ny kunnskap? Det må også nevnes at senteret har vunnet flere internasjonale priser.

Når vi tar oss tid til å utforske vårt eget område og tar med barna rundt, så er hvert fall våre barn strålende fornøyde etterpå. Ta turen til Rjukan i vinterferien du også, så skal du se barna har mye å fortelle sine klassekamerater når de kommer tilbake på skolen.

Disse har ledig kapasitet i vinterferien: 

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne for et tilbud på en vinterferie med overnatting og aktiviteter. 

E-post: info@visitrjukan.com eller telefon 35080550

«Rjukan – opplev mer»

Relatert

0 Kommentarer

#number# Kommentarer

Ingen har kommentert dette innlegget ennå, hvorfor ikke sende oss dine tanker og bli den første?

Legg igjen en kommentar