Sommer

Ikke bare bugner det av aktiviteter og attraksjoner på Rjukan som gjør at du bør være minst 3 dager på Rjukan for å oppleve alt! Men Rjukan ligger også sentralt i forhold til mange andre store attraksjoner i Vestfold Telemark og Viken.

Ved å ha Rjukan som base for en lengre ferie kan du ta flere dagsturer og få maks ut av ferien.

Vi nevner noen av de meste kjente:

Heddal Stavkirke

Norges største og best bevarte stavkirke i sitt slag finner du kun 70 kilometer fra Rjukan, i retning Notodden.

Heddal Stavkirke er ikke bare et arkitektonisk mesterverk fra middelalderen, men også en levende sognekirke. Dendrokronologiske prøver har slått fast at kirken ble bygget etter 1196, ellers har kirkens opprinnelige byggeår vært umulig å fastslå.

Kirken er åpen for besøkende i sommersesongen.

Et steinkast unna Heddal stavkirke, finner du Heddal Bygdetun som også er verdt et besøk når du først er i nærheten.

Bø Sommarland

Bø Sommarland er Skandinavias største vannaktivitetspark og er en opplevelse for hele familien. Denne van(n)vittige parken finner du kun 80 km fra Rjukan.

Bø Sommarland har et mangfold av ulike aktivitetstilbud. Vi kan eksempelvis nevne ”Vassføyka” – Skandinavias største vannrutsjebane, ”Magasuget” som er en vannsklie med et tilnærmet fritt fall fra hele 26 meter over bakkenivå, ”The flow rider” - Europas aller største kunstige surfebølge. I tillegg kan de skilte med landets største berg-og-dal-bane i vann, samt en gedigen halfpipe i vann med en høydeforskjell på 19 meter.

Minst like populært er selvsagt den koselige Bøverstranda, parkmaskoten Bøveren, de utallige skliene, bassengene og lekeapparatene for de minste. Her kan hele familien boltre seg i trygge omgivelser!

Telemarkskanalen

En reise i Telemarkskanalen er en reise i natur og kultur, gjennom sluser og kanaler og over store vann der naturen stadig endrer seg. Ulefoss finner du kun 120 km fra Rjukan.

Parker bilen å bli med båtene M/S Henrik Ibsen, M/S Viktoria eller M/S Telemarken langs Telemarkskanalen gjennom vill og vakker natur, og slusing på gamle måten. Bli med kanalbåten til Lunde og ta ”Kanalbussen” tilbake til bilen i Ulefoss.

Pakketilbud med Telemarkskanalen

Ulike alternativer for dagsturer med Telemarkskanalen finner du her: https://www.booktelemark.no/dagsturer

Telemarkskanalen stod ferdig i 1892 og ble den gang betegnet som den mest spektakulære vannveien i Europa. For å fullføre byggingen av kanalanlegget måtte 500 mann arbeide natt og dag i 5 år! Med 18 slusekammer fordelt på 8 sluseanlegg og en høydeforskjell på 72 meter var veien banet for en seilas fra havet til fjellet. I dag betjener slusevokterne de gamle slusene på Ulefoss, Eidsfoss, Vrangfoss, Lunde, Kjeldal og Hogga med håndkraft, akkurat som for over 100 år siden.

I Ulefoss finnes det mange kulturminner og attraksjoner som for eksempel Middelalderkirker, Ulefoss Hovedgaard med vognmuseum, arbeiderboliger på Øvre Verket i særegent miljø og det internasjonalt kjente Fensfeltet med mange sjeldne mineraler.

Elgsafari

Se skogens konge på nært hold med en kjøretur rundt i Raulands stille grender og skogkanter. Fra Rjukan til Rauland er det ca. 45 kilometer.

Elgsafarien er en kjøretur du tar selv i egen bil. Når du kommer Austbø, tar du til venstre i krysset mot Øyfjell. Rundturen er på ca. 80 kilometer.

Elgen ferdes helst alene, og er spesielt aktiv i grålysningen og skumringen. En tur anbefales derfor på kveldstid, og i løpet av en 2-timers tur vil du nesten garantert kunne se elgen på nært hold. Det er slett ikke uvanlig å treffe på 6-7 elger i løpet av en elgsafaritur.

Sølvgruvene i Kongsberg         

I Kongsberg, 10 mil fra Rjukan ligger Norsk Bergverksmuseum. Sølvgruvene kan oppleves med blant annet spennende togtur og vandring i store bergrom dypt inne i fjellet.

Sølvgruvene på Kongsberg startet sin virksomhet allerede rundt 1623, da de først fant sølv der. Årene som da fulgte ble det gjort ytterligere sølvfunn, og en utvidelse av driften var helt nødvendig med heise- og pumpeinnretninger i gruvene. Driften ble så avansert at det stilte store krav til utdanning av bergoffiserer. På slutten av 1700-tallet ble det vanskelige år for Sølvverket. Likevel ble ikke gruvene nedlagt før i 1957.

Du får omvisning med kunnskapsrike og engasjerte omvisere, noe som gjør historien enda mer levende. Det er kaldt i gruvene så husk varme klær.

Svingom

Fra Rjukan kan du ta fatt på rundreisen «Svingom».

SvingOm er en rundreise som går i et 8-tall, eller evighetstegn, gjennom hele Numedal og Tinn – fra Imingfjell i nord til Jondalen i sør, med krysning over Vegglifjell.

SvingOm gjør det lett å planlegge en kort reise eller en hel ferie. Her er det mye å oppleve langs køfrie veier: Trivelige folk, søte dyr, god mat, idyllisk kulturlandskap, fine turer og forfriskende bad. Besøk svingom.no for å finne opplevelser, spisesteder og utsalgssteder for lokalmat. 

Skreddersydd sommerferie

Ønsker du tilbud på en sommerferie til Rjukan, med både lokale opplevelser og forslag til dagsturer, så kontakt oss på mail til bestilling@visitrjukan.com eller telefon: 35080550.

Relatert

0 Kommentarer

#number# Kommentarer

Ingen har kommentert dette innlegget ennå, hvorfor ikke sende oss dine tanker og bli den første?

Legg igjen en kommentar

*