Foto: NIAVelkommen til reiser og opplevelser i verdensarven med tog og båt. Opplev hvordan direktøren reiste i luksuriøse omgivelser på 1. klasse, og hvordan arbeideren måtte reise på enkle kår – her er klasseskillet tydelig! Barna som vokste opp med Norsk Hydro lærte fort forskjell på hvor man hørte til – fortell meg hvor du bor, og jeg skal si hva slags jobb du har, ble ofte sagt på Rjukan. Dette gjelder også om bord på Tinnsjøfergene.

Fra lørdag 20 juni til 14 august kan du besøke Mæl stasjon med spennende aktiviteter og opplevelser for store og små.

Billetter til alle Rjukanbanens opplevelser finner du her: Billetter  

Ferjene var navlestrengen

Tinnosbanen og Rjukanbanen fylte inn det geografiske mellomrommet mellom Vemork og verden, og fergene over Tinnsjøen koblet sammen de to jernbanestrekningene. Altså, midt i smørøyet var fergene – for å transportere en av Norges viktigste oppfinnelser, kunstgjødsel, ut til verden. Tenk det – at her inne i Telemark var vi så viktige for resten av verden!

Få med deg omvisning på dronningen D/F Ammonia. Hun startet sin reise i 1929. I dag – den største gjenlevende dampjernbaneferga i verden.

Tinnsjøfergene D/F Ammonia og M/F Storegut er blant de eneste fergene i verden som er skrevet inn på UNESCOs prestisjetunge verdensarvliste.

På historiske togturer

Om bord i toget ser du majestetisk natur mellom Mæl og Rjukan stasjon. På toget forteller dyktige formidlere om etableringen av industrien, utfordringer med jernbanedrift mens vannet fosser nedover fjellsidene på vei til Mæl.

Foto: Gary Payton_NIA

Bli med på en tidsreise i sommer!

Museet vil løpende vurdere smitteverntiltak ut ifra myndighetenes råd både lokalt og nasjonalt.

For åpningstider, priser og billetter se www.nia.no 

Relatert

0 Kommentarer

#number# Kommentarer

Ingen har kommentert dette innlegget ennå, hvorfor ikke sende oss dine tanker og bli den første?

Legg igjen en kommentar

*