Rjukan klatrepark - Rjukan for barnefamilier - Tema - Nettsteder - visitrjukan

Rjukan klatrepark

Etter et besøk hos Rjukan klatrepark vil jeg tørre å påstå at denne parken ikke er som andre klatreparker. Rjukan klatrepark byr på noen helt spesielle elementer. 

Det første som møter deg er Krossobanen. Nord Europas første kabelbane bygget i 1928. En av vognene "Tyttebæret" eller "Blåbæret" frakter deg opp til parken på 5 minutter. Hvilken andre parker kan by på en slik eksklusiv rekvisitt? 

Krossobanen frakter deg opp til foten av Hardangervidda

Foto: Willy Kittelsen 

På toppen av Krossobanen, nærmere bestemt Gvepseborg 883 m.o.h., ligger Rjukan klatrepark. Disse omgivelsene er helt sentrale i Rjukans kjente krigshistorie. Under Krossobanen flyktet nemlig de norske sabotørene etter de hadde bombet tungtvannsanlegget på Vemork under 2.verdenskrig. Videre flyktet de innover Hardangervidda. 

Jeg ble helt imponert over mange elementer fra krigshistorien de har klart å integrere i parken. 

Først må du igjennom en øvelsesløype før du får bryne deg på henholdsvis grønn, blå og rød løype. Dette kan sammenlignes med den militære opplæringen sabotørene også måtte igjennom. Først er du rekrutt i øvelsesløypa, så går du over på grønn løype hvor du trener deg til å bli aspirant. Kommer du igjennom grønn løype er det en zip - line som fører deg til blå løype. Som aspirant fullfører du blå løype og ny zip - line fører deg til "the gran finale" som er rød løype, og da er du sabotør! 

Som sabotør får du klatre opp i Halifaxen som henger høyt oppe i trærne og kaste deg ut "i fallskjerm", slik sabotørene gjorde når de kom med Halifax fra England og hoppet ut i fallskjerm og landet på Hardangerivdda.  

Midt i løypa møter du på "jegeren" som sabotørene også møtte på Hardangervidda. Sabotørene hadde valget om å skyte jegeren i fare for at han kom til å avsløre operasjonen eller stole på han. De valgte å stole på han. Du må også stole på "jegeren" du møter i trærne for å klare å passere han. 

Videre kommer du til "fabrikken". Klarer du å bombe tungtvannsanlegget? 

Praktisk informasjon

Dette er en park som er moro for alle aldre. Du må nok regne 3 - 4 timer i parken. Smør med deg niste og ta deg tid. Dette er en unik mulighet til å lære mer om Rjukan sin historie, kjenne på mestringsfølelsen og ikke minst adrenalinet. 

For mer informasjon om åpningstider og priser, se Rjukan klatrepark sin hjemmeside http://www.rjukanklatrepark.no/. Her kan du også forhåndsbestille sele.  

For de minste

For barn mellom 3 - 6 år, er det et eget barneområde. 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.