I disse dager pynter norske fjell seg i sine vakreste farger, og ønsker du frisk luft og vakker natur er det bare å pakke sekken og komme seg av gårde til Rjukan. 

- Høsten er en magisk tid for vandreturer i fjellet og områdene rundt Rjukan var et perfekt utgangspunkt for flere flotte turer, sier Arnhild Engell.

Arnhild Engell og ektemannen Stein Engell la vandreferien til Rjukan og tok en weekendtur til Gaustablikk Høyfjellshotell for å kose seg og gå turer.

- God mat, frisk luft, badstue og myke senger - det er vel turen vår kort oppsummert, sier Arnhild og ser på ektemannen.

- Ja, har du lyst på fjelltur i høst, med klar luft og fargesprakende fjell - da bør du reise til Rjukan, legger Stein Engell til. 

Skreddersydd vandrepakke

Ekteparet fra Oslo hadde tre overnattinger på Gaustablikk Høyfjellshotell og gikk i løpet av disse dagene fire flotte toppturer i nærområdet rundt hotellet. 

- VisitRjukan hadde satt sammen en flott vandrepakke til oss, som inkluderte tre netter på Gaustablikk Høyfjellshotell med halvpensjon,  nistepakke og kart med forslag til turer, samt to timers tilgang til flytende badstue og spaanlegg, forteller Arnhild Engell. 

Gaustablikk Høyfjellshotell ligger vakkert til ved foten av Gaustatoppen og enden av Kvitåvatn. På Kvitåvatn er det sjøsatt to flytende badstuer, med spektakulær utsikt over Gaustatoppen. 

- Det var ekstra godt å varme seg i en av badstuene etter en strabasiøs topptur. Der kunne vi sette oss tilbake og la øynene hvile på den flotte utsikten, sier Stein Angell.

- Hver morgen smørte vi med oss niste fra hotellet, som vi kunne nyte som lunsj på turene. Middagene ble servert på hotellet hver kveld og maten var utsøkt. Så her ligger alt til rette for mange flotte naturopplevelser, med god oppvartning, legger Arnhild til. 

Tre dager - fire fantastiske topper

Høsten er tradisjonelt en tid da det er «obligatorisk» for mange å ta turen til fjells før snøen legger seg, og det er på høsten himmelen er på sitt klareste og det er størst sannsynlighet for å kunne se 1/6 av Norge fra Gaustatoppen. Gaustatoppen er nemlig en av de fire toppene du kan få med deg om du velger samme vandrepakke som ekteparet Engell.

Ved ankomst på hotellet vil du motta et hefte med turbeskrivelser til toppturene det er lagt opp til. Her er en oversikt over disse:

Skipsfjell

Skipsfjell rundt er en relativt enkel topptur på omtrent 4,6 kilometer. Denne turen tok ekteparet like etter ankomst, første dagen. Turen tar deg gjennom vakkert og variert terreng – over stier og gjennom heistraseer og skibakker.

- Denne turen var en perfekt start på helgen. Passelig lengde slik at vi rakk den før middag første kvelden. På toppen fikk vi nyte den fantastiske utsikten mot Gaustatoppen og Rjukan, forteller Arnhild og smiler.

Toreskyrkja

Toreskyrkja er en fjelltopp på 1371 meter som stikker opp i fjellene mellom Kvitåvatn, Gaustablikk og Heddersvatn ved Stavsro. Toppen har en fantastisk utsikt mot Tuddal og fjellområdene sørover i Telemark. 

 

Turen til Toreskyrkja regnes for å være en noe tøffere tur enn Gaustatoppen og er ca. 3 kilometer en vei og tar om lag 2 timer en vei. Stien starter på 958 meter over havet og har en stigning på totalt 433 høydemeter.

- Denne turen gikk i høyfjellsterreng med passasje i steinblokker, så her kreves det fjellstøvler med god ankelstøtte for en trygg tur, forteller Stein. 

Gaustatoppen

Gaustatoppen er et mål for mange og dette var helt klart et høydepunkt på vandreferien til ekteparet. De tok seg opp til toppen på en nydelig klarværsdag og fikk se omtrent en sjettedel av Norge. 

- Etterhvert som vi nærmet oss toppen ble utsikten bare finere og finere. I det fjerne så vi fjellene i Telemark, Buskerud og Oslomarka, og ikke minst vakre Hardangervidda som brer seg i vest, forteller Stein Engell. 

Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige. Stien opp er både brei og tydelig. Høydeforskjellen er omtrent 700 meter. Underlaget består av stein, store som små.

UTSIKT FRA GAUSTATOPPEN: Ekteparet nådde Gaustatoppen i nydelig klarvær og fikk se omtrent en sjettedel av Norge på toppen.

Ørnenipa

Toppturen fra Vatnedalen til Ørnenipa er en forholdsvis enkelt fottur i variert terreng. Turen starter ved enden av Kvitåvatnvegen i Vatnedalen og er ca. 4,6 kilometer og tar rundt 3 timer tur-retur. Toppen av Ørnenipa ligger i en høyde på 1333 meter og byr på fin utsikt over Gaustatoppen, Tuddal og Tinnsjøen.

- Turen til Ørnenipa passet fint å ta siste dagen, og var en en fin avsluttning på noen flotte dager. Vi storkoste oss på Gaustablikk i nydelig høstvær og fikk oppleve mye fint på bare tre dager. Vi kommer gjerne tilbake igjen for å oppleve mer, avslutter ekteparet. 

Bestill vandrepakke i høst

Pris kr 9149,- for to personer i dobbeltrom. Reiseperiode: søndag - torsdag.  

Pakken inkluderer: 

  • 3 netter i dobbeltrom på Gaustablikk Høyfjellshotell
  • Frokost, middag og niste
  • Flytende badstue helt for dere selv, inkl. tilgang til bassengområdet
  • Kart 

Bestill på bestilling@visitrjukan.com eller 350 80550. 

Relatert

0 Kommentarer

#number# Kommentarer

Ingen har kommentert dette innlegget ennå, hvorfor ikke sende oss dine tanker og bli den første?

Legg igjen en kommentar

*