Med vakker og spektakulær natur og uendelig med aktivitetsmuligheter er Rjukan et av Norges viktigste sentre for utendørsaktiviteter og «adventure».

Norges råeste strikkhopp

Fra hengebruen over til Vemork kan du «kaste» deg ned i et 84 meter høyt juv. Juvet på Rjukan er smalt, du ser bratte fjellsider på hver sin side og i bunn sildrer vann fra elven Måna igjennom store kampesteiner. Tenkt deg følelsen av å klyve ut på rampen på utsiden av brua, du går lengre og lengre frem til du står helt utpå kanten, instruktøren teller ned…3 – 2 – 1 og du faller fremover, adrenalinet pumper og du kjenner på den største lykkefølelsen i verden. Du gjorde det, du hoppet i strikk! 

NB! Alle hopp MÅ forhåndsbestilles her!

Gaustatoppen fra "baksiden"

Det er mange veier til Gaustatoppen, den tøffeste av de alle går på «baksiden» helt nede fra Rjukan. 

Denne er gradert som svart løype, med 1500 høydemeters stigning fordelt på 12 kilometer. Motbakkeløpet «Viking Challenge» går i denne traséen.

Du kan også "hoppe på" turen halvveis - ved å starte fra Selstali Seter. Da slipper du unna med 860 høydemeter og knappe 6 kilometer. 

Turen til Gaustatoppen ender ved Gaustatoppen Turisthytte, men for de tøffeste kan du ta turen helt ut til eggen. Da står du på 1883 meters høyde og kan skue utover 1/6 av Norge. Eggen er smal og på hver side har du stupbratte fjellsider ned mot Gausdalen som du kom fra og Rjukan på andre siden. Rett og slett helt rått! OBS! Vær oppmerksom på at turen til eggen ikke er merket! All ferdsel til og på Gaustatoppen er på eget ansvar. 

Rjukan klatrepark

Rjukan klatrepark er ikke bare for barn. Små og store kan utfordre seg i de ulike banene. 


Den tøffeste løypa er en historisk reise gjennom den legendariske Vemorkaksjonen. Du skal opp i flyet, finne hytta, ned i juvet, over elva, opp juvet, inn i fabrikken og sprenge tungtvannet i et spektakulært hinder.  Mestrer du dette, skal du rømme - hele veien med zipline til "England". Alt dette oppe i trærne. 

Sykle "TelemarkHelten"

TelemarkHelten er en trippel hvor sykkelrittet "Helterittet Gunnerside" er én av konkurransene. 

Du kan sykle trasseen til TelemarkHelten når du selv ønsker, men den er kun merket under selve rittdagen. 

Dette er en sykkelløype som du kommer hjem og skryter av at du har syklet. Dette er en rå løype i rå natur! Løypa er på 100 km med krevende blanding av asfalt, grus, traktorveg og skogsvei. Du skal opp monsterbakker, men også småkupert høyfjellsterreng på Hardangervidda. Rå utsikt flere plasser. Les mer om løypa her.

Elvepadling

Tinn Austbygd er en ukjent perle for mange, men stadig flere elvepadlere har fått øynene opp for denne lille bygda i Tinn Kommune, kun 30 km fra Rjukan sentrum. Austbygdåi byr på store utfordringer og er av erfarne padlere gradert fra III-V. Som vil si fra vanskelig til ekstremt vanskelig. Les mer her. 

4 topper på tre netter

Områdene rundt Rjukan byr på fantastiske turmuligheter. Mange har hørt om Gaustatoppen, men med en vandreferie til Rjukan kan du gå ulike toppturer hver dag.

Gå Gaustatoppen, Toreskyrkja, Skipsfjell og Ørnenipa på en langhelg!

Les mer om vandrepakken på Gausta her.

Sabotørstien 

Sabotørstien er deler av veien de verdensberømte norske motstandsfolkene brukte under 2. verdenskrig den natten de skulle sprenge tungtvannsfabrikken. Les mer om Sabotørstien her. 

Relatert

0 Kommentarer

#number# Kommentarer

Ingen har kommentert dette innlegget ennå, hvorfor ikke sende oss dine tanker og bli den første?

Legg igjen en kommentar

*