Premiere på serien " Kampen om tungtvannet" - Pressemeldinger - Om Rjukan - Nettsteder - visitrjukan

Premiere på serien " Kampen om tungtvannet"

Endelig nærmer det seg premiere for TV-serien «Kampen om Tungtvannet». 4. januar vil hele Telemark sitte benket foran TV-en, forhåpentligvis sammen med resten av Norge. Da vises første episode av «Kampen om Tungtvannet».

Pressemelding fra Telemark Fylkeskommune og Tinn kommune

Telemark Fylkeskommune og Tinn kommune gleder seg til premiere

Endelig nærmer det seg premiere for TV-serien «Kampen om Tungtvannet». 4. januar vil hele Telemark sitte benket foran TV-en, forhåpentligvis sammen med resten av Norge. Da vises første episode av «Kampen om Tungtvannet».

Historien om Heltene fra Telemark har vært en del av vår identitet i over 70 år. Det var derfor naturlig for oss å legge til rette for Filmkameratene AS og deres samarbeidspartnere, slik at de kunne gjøre opptakene i Tinn, hvor det faktisk hendte, sier Evy-Anni Evensen, fylkesrådmann i Telemark Fylkeskommune.

 TV-serien viser at det som skjedde i områdene rundt Rjukan var en del av et stort spill som store deler av verden var engasjert i, og at enkeltpersoner stod overfor store moralske valg. Det er et grundig og omfattende arbeid som er utført og som viser Filmkameratenes seriøsitet.

 Vi levde med filmteamet rundt oss i mange uker sist vinter. En flott, engasjert og profesjonell gjeng som vi hadde et fantastisk samarbeide med. Mange innbyggere deltok som statister eller bidro på annen måte, så denne TV-serien gleder vi oss veldig til å se, sier Steinar Bergsland, ordfører i Tinn kommune, som selvsagt håper at filmen bidrar til å øke interessen for å besøke Rjukan-området og Telemark.

Vemork er selve ikonet på tungtvannssabotasjen. Kraftstasjonen ruver majestetisk i fjellsiden og er fortsatt i drift med kraftproduksjon inne i fjellet. Selve bygningen rommer Norsk Industriarbeidermuseum som blant annet har en ny krigsutstilling om Heltene fra Telemark, samt viser en dokumentar med de lokale heltene fra krigen. Norsk Industriarbeidermuseum er åpent hele året.

 For ytterligere informasjon kontakt:

Ordfører i Tinn kommune: Steinar Bergsland, e-post: steinar.bergsland@tinn.kommune.no,

tlf: 404 02 513

Fylkesrådmann i Telemark Fylkeskommune. Evy-Anni Evensen, e-post: Evy-Anni.evensen@t-fk.no,

tlf 95927514

Motta nyhetsbrev

    
                      
    
                      
    
                      
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.